Γειά! Γιώργος από το baktoblog εδώ! Καλωσόρισες στις βιβλίο-προτάσεις του baktoblog!!

Κάθε βδομάδα διαβάζω βιβλία και διαλέγω τα καλύτερα για να μοιραστώ με τον υπόλοιπο κόσμο.

Το 99% των βιβλίων που θα βρεις εδώ είναι πιο φθηνά όταν τα αγοράζεις μέσω internet.


 

Το Ένα Πράγμα

Αγοράστε το εδώ

Δεν είναι τυχαίο που είναι πρώτο στη λίστα. Καταρρίπτει μύθους όσον αφορά την επιτυχία, προτείνει διαφορετικές ιδέες και τεχνικές για να πετύχεις τους στόχους σου. Παρουσιάζει ένα δικό του σύστημα για το πώς να δουλεύεις πιο παραγωγικά και να έχεις παραπάνω ελεύθερο χρόνο.


Ξυπνήστε το γίγαντα μέσα σας

Αγοράστε το εδώ 

 

Ότι και να γράψω για αυτό το βιβλίο είναι λίγο. Περιλαμβάνει εκατομμύρια ιδέες και πρακτικές αυτοβελτίωσης. Πατάει πολύ γερά στην άποψη ότι δεν χρειάζεται να αλλάξεις, δεν υπάρχει τίποτα λάθος με εσένα. Παρόλο αυτά μπορείς να «βγάλεις στην επιφάνεια» τα χαρακτηριστικά που εσύ θέλεις. Το βιβλίο θα σου δείξει τον δρόμο. Είσαι έτοιμος/ έτοιμη να το ακολουθήσεις;

 

 


The Six Pillars of Self-Esteem

Αγοράστε το εδώ

Το πρώτο βιβλίο που είχα διαβάσει για την αυτοεκτίμηση… Ο συγγραφέας του Nathaniel Branden θεωρείται «ο πατέρας της αυτοεκτίμησης». Όταν διαβάσετε το βιβλίο θα καταλάβετε τον λόγο. O Branden χωρίζει την αυτοεκτίμηση σε 6 μέρη, αναλύσει το κάθε μέρος, αφηγείται προσωπικές ιστορίες και ιστορίες από ανθρώπους που έκαναν συνεδρίες μαζί του. Πριν το κάνει αυτό σε βομβαρδίζει με γνώσεις τις οποίες παρουσιάζει με απλό τρόπο. Στο τέλος κάθε κεφαλαίου έχει ασκήσεις οι οποίες σε βοηθάνε να κάνεις ριζικές αλλαγές στον τρόπο που βλέπεις τον ίδιο σου τον εαυτό και κατ’ επέκταση τον κόσμο.

 

 


Οι Τέσσερις Συμφωνίες

Αγοράστε το εδώ

Αυτό το βιβλίο με έκανε να συνειδητοποιήσω πολλά πράγματα για τον κόσμο γύρω μου καθώς και μερικές από τις «λάθος» συμφωνίες που έκανα με τον εαυτό μου. Εύκολο στο διάβασμα μιας και ο συγγραφέας συνδέει το περιεχόμενο του με εξαιρετικό τρόπο. Αυτό που με κερδίζει σε τέτοια βιβλία είναι ότι έχουν πρακτικές συμβουλές και δεν μένουν μόνο στην φιλοσοφία των πραγμάτων. Στο συγκεκριμένο βιβλίο τα πρακτικό μέρος βρίσκεται στα τελευταία κεφάλαια. Τέλος σας προτείνω να αγοράσετε την εικονογραφημένη επετειακή έκδοση (εικόνα στα αριστερά) μιας και το κείμενο δένει φανταστικά με τις εικόνες και τα χρώματα.


The Way of The Superior Man

Αγοράστε το εδώ 

Όλοι οι άντρες πρέπει να διαβάσουν αυτό το βιβλίο. Τέλος. Το ξέρω ότι γίνομαι απόλυτος αλλά είναι αλήθεια… Όποτε βρίσκομαι σε δύσκολες καταστάσεις με την κοπέλα μου ή με τις γυναίκες γενικότερα αυτό το βιβλίο αποτελεί την πόρτα για την κατανόηση του γυναικείου φίλου. Όποτε ανησυχώ για το μέλλον το βιβλίο είναι εκεί για να μου πει «γίνε φίλος με τους φόβους σου έτσι ώστε να νιώθεις άνετα με αυτούς». Το έχω πει και σε άρθρο στο baktoblog «αυτό το βιβλίο έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία».

 

 


Η Δύναμη του Τώρα

Αγοράστε το εδώ

 

Όλα συμβαίνουν στο «Τώρα». Το μέλλον αποτελείται από στιγμές του «τώρα», απλά δεν έχουν έρθει ακόμα. Το παρελθόν αποτελείται από στιγμές του «τώρα» που έχουν περάσει. Ο Eckhart Tolle σε αυτό το βιβλίο, τονίζει ότι ο άνθρωπος δημιουργεί πόνο στον εαυτό του χωρίς να χρειάζεται απασχολώντας το μυαλό του, με τα λάθη του παρελθόντος ή με την αναμονή του μέλλοντος, ξεχνώντας το πιο σημαντικό στοιχείο. Το «Τώρα». Το βιβλίο έχει ενδιαφέρουσα δομή μιας και ο συγγραφέας απαντά σε ερωτήσεις που του έχουν γίνει σε συνεδρίες και σεμινάρια. Μου άρεσε πολύ γιατί πολλές ερωτήσεις που είχα εγώ προσωπικά τις έβλεπα γραμμένες και στη συνέχεια διάβαζα την πολλές φορές απρόσμενη απάντηση του Eckhart.

 


O Αλχημιστής

Αγοράστε το εδώ

Αν ξέρεις έστω και ένα βιβλίο από αυτή τη λίστα τότε αυτό είναι ο Αλχημιστής. Θαυμάζω πολύ τον Paulo Coelho για τον τρόπο με τον οποίο περνάει τόσα πολλά μηνύματα για τη ζωή μέσα από μια ιστορία. Αν δεν το έχεις διαβάσει μέχρι τώρα στο συνιστώ ανεπιφύλακτα. Μόνο πρόσεξε πως θα ερμηνεύσεις το κύριο μήνυμα του συγγραφέα «όταν θέλεις κάτι πραγματικά, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να τα καταφέρεις». Καλή ανάγνωση

 

 


Πώς να κερδίζεις φίλους και να επηρεάζεις τους ανθρώπους

Αγοράστε το εδώ 

Από τον Αβραάμ Λίνκολν μέχρι την ιστορία ενός πωλητή φορτηγών, ο Dale Carnegie μοιράζει γνώση απλόχερα! Αυτό το βιβλίο θα το περιέγραφα ως τη ναυαρχίδα της ειλικρινής επικοινωνίας. Πολλοί διαβάζοντας τον τίτλο μπορεί να πιστέψουν ότι έχουν απέναντι τους ένα βιβλίο χειραγώγησης, αλλά αυτή η γνώμη απέχει πολύ από την πραγματικότητα μιας και το βιβλίο παρουσιάζει μέσα από χιλιάδες ιστορίες, αρχές θα σε βοηθήσουν στην καθημερινή αλληλεπίδραση με τους υπόλοιπους ανθρώπους. Αυτό που μου με εξέπληξε είναι το πόσο ευκολοδιάβαστο είναι. Δεν είναι τυχαία σε αυτή τη λίστα! Αν θέλετε παραπάνω πληροφορίες για το βιβλίο μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο της Ελένης, τα σπάει…


The Magic of Reality

Αγοράστε το εδώ

Ο Richard Dawkins μας ταξιδεύει στον κόσμο της πραγματικότητας. Η δομή του βιβλίου είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μιας και σε κάθε κεφάλαιο αναλύσει έναν αρχαίο ή ακόμα και μοντέρνο μύθο και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας την «μαγεία» της φύσης και της επιστήμης, μας δείχνει ότι δεν χρειάζεται να θεωρούμε κάτι παραφυσικό για να είναι μαγικό. Απαντάει σε βασικές ερωτήσεις όπως «Από τι είναι φτιαγμένος ο κόσμος μας;» , «Πόσο χρονών είναι το συμπάν μας», «Τι προκαλεί τα τσουναμι;» , «Ποιος ήταν ο πρώτος άνθρωπος;». Το βιβλίο είναι τόσο καλό που όταν είχαμε ξεκινήσει το baktoblog, το «The Magic of Reality» ήταν το χριστουγεννιάτικό δώρο μιας κλήρωσης που είχαμε κάνει.


Το εγώ είναι ο εχθρός

Αγοράστε το εδώ

Μου έκανε εντύπωση πως το βιβλίο διαβάζεται πολύ εύκολα και γρήγορα χωρίς να σημαίνει ότι ο αναγνώστης θα χάσει κομμάτι του περιεχομένου. O Ryan Holiday μας δείχνει μέσα από υπεράριθμες ιστορίες την δύναμη του «εγώ». Αναφέρει ιστορίες από γνωστούς επιχειρηματίες, επιστήμονες, μουσικούς μέχρι και πρόσωπα της ιστορίας.

Φιλική συμβουλή: Αν αποφασίσετε να το αγοράσετε θα σας πρότεινα την έντυπη μορφή και όχι audiobook. Βρήκα την φωνή του Ryan Holiday αρκετά απαλή και αρκετές φορές δεν μπορούσα να συγκρατήσω τι έλεγε. Αντίθετα έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στη μετάφραση της έντυπης μορφής.