Ο Proctor Gallagherσε μια παλιά του συνέντευξη  παρομοιάζει τον εγκέφαλο μας με το σώμα μας συγκρίνοντας την προσπάθεια που ασκούμε μέσω αυτών υποστηρίζοντας ότι αντίστοιχα κουνάμε μόνο το μικρό μας δαχτυλάκι. Τονίζει με αυτόν τον τρόπο τις δυνατότητες του εγκεφάλου μας και δυστυχώς πόσο λίγο τις αξιοποιούμε. Αν ο εγκέφαλος μας ήταν πίνακας σε προγραμματιστικό περιβάλλον, θα αποτελούνταν από άπειρες διαθέσιμες θέσεις μεταβλητών. Ένα σημαντικό ερώτημα, λοιπόν,είναι τι επιλέγουμε να βάλουμε σε αυτές τις κενές θέσεις.

Καθημερινά εκθέτουμε τους εαυτούς μας σε βίντεο, ταινίες και κείμενα τα οποία προβάλλουν πεποιθήσεις, οι οποίες περιβάλλονται γύρω από την «αδικία» της ζωής. Όσο περισσότερο ακούμε ή βλέπουμε κάτι, τόσο περισσότερο το πιστεύουμε και  καταλήγουμε με ταχείς ρυθμούς στην συνέχεια να το αναπαράγουμε ακόμη και εμείς οι ίδιοι, ακινητοποιώντας τους εαυτούς μας.

Καθένας από εμάς μπορεί να ενστερνιστεί τέτοιου είδους απόψεις και να πορευτεί με αυτές. Πριν όμως το κάνει ή ακόμα και αν το έχει κάνει ήδη,  τον προσκαλώ να τις εξετάσει.

Από μικρή ακόμη ηλικία ακούμε τη φράση : «Πας εκεί που κοιτάς». Σε μια έρευνα που έγινε πάνω σε εξαιρετικά αποτελεσματικούς ανθρώπους ,κυρίως σε δοκιμές που συμμετείχαν αστροναύτες, διαπιστώθηκε ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, όλοι είχαν οραματιστεί μια θετική εικόνα, πριν αρχίσει η δοκιμασία. Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά.

Από την άλλη μεριά, όταν οραματιζόμαστε τους εαυτούς μας ως έρμαια της κοινωνίας, ανήμπορους να δράσουμε, ακόμα και αν αυτό δεν είναι αλήθεια, με τον καιρό  θα καταλήξουμε «θύματα». Στην πραγματικότητα, όμως, θα είμαστε «κατά φαντασία θύματα» , έχοντας την ψευδαίσθηση ότι η ζωή είναι άδικη.

Ο Tai Lopez σε ένα βίντεο του, είχε μεταφέρει ένα «απόφθεγμα» ενός επιχειρηματία, το όνομα του οποίου μου διαφεύγει.

    “Για να πάρεις αυτό που θέλεις, θα πρέπει να το αξίζεις. Ο κόσμος δεν είναι τόσο τρελός έτσι ώστε να στο δώσει απλόχερα. Οι νόμοι του κόσμου είναι αρκετά δίκαιοι.”

Για κάθε δράση υπάρχει μια ίση και αντίρροπη αντίδραση. Αν η κύρια δράση  είναι η αγανάκτηση και ματαιοδοξία, η αντίδραση δεν θα διαφέρει σχεδόν καθόλου.
Φυσικά και τα πράγματα δεν είναι μονοσήμαντα. Είναι στιγμές που η τύχη μας ξαφνιάζει με δυσάρεστο τρόπο. Παρ’ όλα αυτά, οι επικαλούμενες αποτυχίες μεταμορφώνονται σε επιτυχίες, όταν βρίσκονται στο δρόμο που έχουμε επιλέξει.

HTML Image as link Qries

Όλοι θέλουμε ευτυχία, υγεία , αγάπη και χρήματα. Το ερώτημα είναι τα αξίζουμε;  Αξίζουμε την επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει;

Αν ναι, τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για να φτάσουμε πιο κοντά;

Και αν όχι τι θέλουμε να αλλάξουμε;


Σημείωση

Αγοράζοντας βιβλία μέσω των συνδέσμων του baktoblog, μας βοηθάς στο να συνεχίσουμε να γράφουμε υψηλής ποιότητας κείμενα.


Δωρεάν ebook «Τροφή για σκέψη»: Κατέβασε το σε 3 βήματα