Δημιούργησε μια ζεστή και θετική σύνδεση με τον συνεντευξιαστή!

Communication – the human connection – is the key to personal and career success. ~ Paul J. Meyer

Αυτό μεταφράζεται ως ένα ζεστό καλωσόρισμα, ένα ζεστό και γεμάτο  «καλημέρα/καλησπέρα», μια ζεστή χειραψία συνοδευόμενη από ένα μεγάλο και αυθεντικό χαμόγελο που δείχνει ότι χαίρεσαι που βρίσκεσαι εκεί που βρίσκεται, το εκτιμάς και έχεις ειλικρινά όλη την καλή διάθεση αυτό να πάει καλά.

Γράφει ο Τόδρι Άγγελος. Κάνε follow τον Άγγελο στο Facebook, Instagram και LinkedIn.

Να θυμάσαι, η πρώτη εντύπωση μετράει και έχεις μόνο μια ευκαιρία αυτή να είναι θετική. Αρκούν μόλις τρία δευτερόλεπτα για να αποτυπωθούν σε κάποιον τα χαρακτηριστικά της πρώτης σας συνάντησης.  

Κάνε τον συνομιλητή σου να νιώσει ευχάριστα μαζί σου. Χρησιμοποίησε την φωνή σου!

 It only takes one voice at the right pitch to start an avalanche. ~ Dianna Hardy 

Χρησιμοποίησε την φωνή σου με όλο της το φάσμα χωρίς να υπερβάλεις αλλά χωρίς να αδιαφορείς για αυτό το τρομερό εργαλείο που έχεις στην διάθεση σου. Δείξε ενθουσιασμό και πάθος για αυτό που κάνεις. Ποιος εργοδότης δεν θα διάλεγε κάποιον με όρεξη και  ζήλο για συνεργάτη του έναντι κάποιου με τα αντίθετα χαρακτηριστικά; Δεν νομίζεις ότι είναι πιο εύκολο να πείσεις κάποιον να επενδύσει σε σένα με αυτόν τον τρόπο; Ξέρεις ότι σε θέλουν γιατί αλλιώς δεν θα σε είχαν καλέσει σε συνέντευξη, ξέρεις ότι το αξίζεις, πιστεύεις στον εαυτό σου και το μόνο που αρκεί είναι να γίνει το Match up και να ακούσετε και οι δύο αυτό που θέλετε ο ένας από τον άλλον.

Compliment over accomplishment

Compliment people – Magnify their strengths, not their weaknesses. ~ Joyce Meyer 

Αυτό μεταφράζεται ως: δώσε ένα ειλικρινές κομπλιμέντο πάνω σε κάτι που ο συνομιλητής ή  εταιρεία παλεύει και μοχθεί να κατακτήσει για χρόνια, ένα επίτευγμα που έχει πραγματική αξία και πραγματική ουσία για τον συνομιλητή σου. Μην δώσεις ένα ξερό « Μου αρέσει πολύ η προσπάθεια που κάνει η εταιρεία σας …» η ένα γενικό κομπλιμέντο δίχως βάθος και αξία. Be specific, δείξε τους ότι έχεις κάνει καλά την ερεύνα σου και νοιάζεσαι πραγματικά για αυτήν την θέση και για αυτήν την εταιρεία. Άνοιξε την Google, ψάξε κανα δύο αρθράκια, πάρε ένα η δύο τηλέφωνα, στείλε LinkedIn Messages σε άτομα που ίσως δουλεύουν ήδη εκεί. Ψάξου! Δράσε!

Δείξε ενδιαφέρον

To be interesting, be interested. ~ Dale Carnegie

Όπως είπαμε και παραπάνω αυτό που θέλουν αυτοί οι άνθρωποι να δουν είναι έναν επόμενο συνεργάτη, άξιο εμπιστοσύνης και ανταμοιβής. Δεν θέλουν να κάνουν μια λάθος επένδυση που θα τους κοστίσει ακόμα περισσότερο χρόνο και χρήμα. Δείξε τους ότι πραγματικά μπορείς να ανταπεξέλθεις στα προσόντα της θέση, εάν αυτά τα έχεις, με συγκεκριμένες προτάσεις και ιδέες. Εξήγησε τους με καινοτόμο τρόπο ότι έχεις κάνει καλά την έρευνα σου και οτι δεν θα είχες κάνει αίτηση αν δεν ήσουν ήδη καλά προετοιμασμένος.  Τι καλύτερο από το να τους δείχνεις ότι είσαι πραγματικά δημιουργικός και όχι απλώς να το γράφεις “ξερό” στο βιογραφικό σου;

Σχετικό άρθρο: Πως να κερδίζεις φίλους και να επηρεάζεις τους ανθρώπους

HTML Image as link Qries

Εάν δεν έχεις ακόμα τα απαραίτητα προσόντα να είσαι σίγουρος ότι το ξέρουν. Δεν είσαι ο πρώτος τους συνεντευξιαζόμενος και αυτό που θέλουν να δουν στην προκειμένη περίπτωση είναι πάθος, φιλοδοξία/potentiality και ενδιαφέρον για αυτό που κάνεις. Ξέρουν ποιος είσαι, τι έχεις κάνει και έχουν ήδη μια πρώτη εκτίμηση των ικανοτήτων σου από όλα τα προηγούμενα στάδια πριν την συνεντευξη.  Δείξε τους ότι μαθαίνεις γρήγορα και έχεις όλη την καλή διάθεση να ξεκινήσεις από «Τώρα» κιόλας. Ανέβασε τον πήχη και δεσμεύσου για την “απόσβεση” της επένδυσης σου. Κάντους να μην μπορούν να αντισταθούν στο να σε δοκιμάσουν και σε εκείνη την περίπτωση θα ξέρεις ότι θα έχεις όλο τον χρόνο που χρειάζεται για να τους αποδείξεις συστηματικά και με τρόπο όλα αυτά τα οποία περιέγραψες στην συνέντευξη εργασίας.

Το άρθρο αυτό δεν είναι η ανακάλυψη της πυρίτιδας, όπως λέει ένας πολύ καλός φίλος και συνεργάτης. Η πυρίτιδα ανακαλύφθηκε ήδη από κάποιον άλλον και τον ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Το άρθρο αυτό είναι μια προσωπική μίξη και εναπόθεση μερικών συγκεκριμένων απο τα πολλά “tips” σχετικά με το πως να αφήσεις μια καλή εντύπωση σε κάποιον/κάποιους και μια καλή εικόνα για τον εαυτό σου ή αλλιώς το πως να “πουλήσεις” τον εαυτό σωστά. Κάτι που είναι πολύ συγκεκριμένη και πολύ προσωπική υπόθεση και θέλει ειδικό σχεδιασμό και μελέτη ανάλογα με το τι θέλει κανείς να πετύχει και να διαφημίσει προς τα έξω.

Τέλος, το άρθρο αυτό αποτελεί έμπνευση από δύο πολύ συγκεκριμένες πηγές τις οποίες θα μοιραστώ μαζί σας χωρίς να αναλύσω περαιτέρω και θα σας ενθαρρύνω να τσεκάρετε.


Πηγή 1η : Charisma On Command ( Συγκεκριμένο Βίντεο – 4 Steps to make people instantly like you )

Πηγή 2η : GiatiOxi ( Συγκεκριμένο Podcast – Η συνέντευξη, τα test αξιολόγησης & άλλα δαιμόνια)

Hope I helped. Until next time …


Σημείωση

Αγοράζοντας βιβλία μέσω των συνδέσμων του baktoblog, μας βοηθάς στο να συνεχίσουμε να γράφουμε υψηλής ποιότητας κείμενα.


Δωρεάν ebook «Τροφή για σκέψη»: Κατέβασε το σε 3 βήματα