Καλωσορίσατε στο ίσως λιγότερο δημιουργικό κείμενο του baktoblog 😛

O σκοπός αυτού του άρθρου είναι να προτείνει τα καλύτερα βιβλία που αναφέρουμε στο YouTube κανάλι.

Αν είσαι πιστός/πιστή ακροατής/ακροάτρια του καναλιού θέλω να σε ευχαριστήσω. Επίσης  αυτό το άρθρο μάλλον θα σου φανεί βαρετό, μιας και έχεις δει τα βίντεο που αναφέρω παρακάτω.

Τα 3 βιβλία που προτείνω ανεπιφύλακτα είναι πολύ διαφορετικά μεταξύ τους. Είναι μια βιογραφία, ένα science-fiction και ένα μυθιστόρημα.

Mια βιογραφία : Steven Hawking

Βιβλίο: Το χρονικό της ζωής μου3 βιβλία που ξεχωρίζουν : Mια βιογραφία, ένα science-fiction και ένα μυθιστόρημα

Γιατί είναι από τις καλύτερες βιογραφίες;

Πολλοί είναι οι λόγοι αλλά δύο ξεχωρίζουν…

HTML Image as link Qries

Πρώτον, η απλότητα που γράφει ο Hawking και ο ξεκάθαρος τρόπος με τον οποίον μεταφέρει οποιαδήποτε πληροφορία για τη ζωή και για τον τομέα της επιστήμης που ασχολείται. Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το βιβλίο το διάβασα στα ελληνικά, οπότε η μεταφραστική ομάδα έκανε πολύ καλή δουλειά ώστε να μεταφέρει το ήρεμο “vibe” του Hawking.

Δεύτερον, πέρα από τις φωτογραφίες και τις ιστορίες, στο τελευταίο κεφάλαιο καταλαβαίνεις τη εσωτερική δύναμη που έχει ο Hawking όταν μιλάει για την ασθένεια του και τα πλεονεκτήματα που έχει. Όπως να μην παρεβρίσκεται σε βαρετές επιστημονικές επιτροπές.

Όταν συνειδητοποιείς πως ένας άνθρωπος ο οποίος επικοινωνεί με τον υπόλοιπο κόσμο χρησιμοποιώντας αισθητήρες στα μάγουλα του, βρίσκει θετικά πράγματα και απολαμβάνει τη ζωή, μπορεί να δρας πιο συνειδητά όταν κάτι δεν πάει καλά στη ζωή σου και να εκτιμάς τα μικρά πράγματα. Ναι όσο κλισέ και αν ακούγεται 😛

Δεν το λέω εγώ, ο Nietzsche το λέει:

«Το προνόμιο της μεγαλοπρέπειας είναι η μεγάλη ευχαρίστηση των μικρών πράξεων»

Friedrich Nietzsche

Ένα μυθιστόρημα : Η πιο γνωστή φράση!

3 βιβλία που ξεχωρίζουν : Mια βιογραφία, ένα science-fiction και ένα μυθιστόρημαΒιβλίο: Ο Αλχημιστής

Όλοι είχαν διαβάσει αυτό το βιβλίο… εκτός από εμένα. Για να μην θέλω να συνεχίσω να παραμένω έξω απ’ το χορό και τον ενθουσιασμό που προκαλεί η φράση «Όταν θέλεις κάτι πολύ τότε όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το κατακτήσεις/αποκτήσεις», άρχισα και εγώ να το διαβάζω…

Ανακάλυψα δύο πράγματα:

1.Στο βιβλίο υπάρχουν πολύ πιο εύστοχα μαθήματα ζωής τα οποία παρουσιάζονται με πολύ ωραίο τρόπο κατά την εξέλιξη της ιστορίας.

Ποια είναι αυτά;

Μπορείτε να τα δείτε στο πρώτο μέρος του βίντεο.

2.Η φράση «Όταν θέλεις κάτι πολύ τότε όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το κατακτήσεις» έχει παρεξηγηθεί. Αλλά για να μην βλέπουμε τα πράγματα μονόπλευρα στο δεύτερο μέρος του βίντεο μπορείτε να δείτε 2 πιθανές ερμηνείες αυτής της φράσης. Οι ερμηνείες απέχουν πολύ η μια από την άλλη και προέρχονται από διαφορετικά background.

Ένα science-fiction Ο τεράστιος γίγαντας!

3 βιβλία που ξεχωρίζουν : Mια βιογραφία, ένα science-fiction και ένα μυθιστόρημαΒιβλίο: Sleeping Giants

Ένα αρκετά διαφορετικό βιβλίο από άποψη δομής. Εδώ όμως με πιάνεται αδιάβαστο μιας και τα science fiction δεν είναι το φόρτε μου. Έχω κάνει μια ανάλυση του βιβλίου στο βίντεο από τη σκοπιά ενός αναγνώστη που δεν έχει ιδέα από τέτοιου είδους βιβλία. Η ανάλυση που έκανα είχε στόχο να σας δώσει μια εικόνα του βιβλίου έτσι ώστε να αποφασίσετε αν θέλετε να το αγοράσετε ή όχι.


Σημείωση

Αγοράζοντας βιβλία μέσω των συνδέσμων του baktoblog, μας βοηθάς στο να συνεχίσουμε να γράφουμε υψηλής ποιότητας κείμενα.


Δωρεάν ebook «Τροφή για σκέψη»: Κατέβασε το σε 3 βήματα