Ανακάλυψε που είσαι καλός/καλή με μια απλή τεχνική + YouTube video!

Ανακάλυψε που είσαι καλός/καλή με μια απλή τεχνική + YouTube video!
0 Shares

Μια από τις μεγαλύτερες παγίδες της αυτοβελτίωσης βρίσκεται στην πεποίθηση ότι δεν είμαστε αρκετά καλοί, ότι πρέπει να αλλάξουμε. Ακόμη χειρότερα, όταν προσπαθούμε να αλλάξουμε προς την λάθος κατεύθυνση. Οταν διάβασα για πρώτη φορά αντίστοιχες ιδέες του τύπου » Ανακάλυψε που είσαι καλός » ήμουν σκεπτικός. Μετά όμως έπεσε στα χέρια μου το παρακάτω βιβλίο…

Ο Peter F. Drucker στο βιβλίο “Managing Oneself” υποστηρίζει πως όποιοι προσπαθούν να αλλάξουν τον εαυτό τους το πιο πιθανό είναι να αποτύχουν. Μέσα από διάφορες ιστορίες στο βιβλίο του αναπτύσσει το πόσο σημαντικό είναι πρώτα να ενισχύσουμε τον τρόπο με τον οποίο είμαστε αποδοτικοί.

Τι προαπαιτεί αυτό; Ίσως το πιο δύσκολο πράγμα – «αυτογνωσία»

Ανακάλυψε που είσαι καλός/καλή με μια απλή τεχνική – Youtube Video

 

Συνεχίζει διατυπώνοντας πως οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι ξέρουν που είναι καλοί αλλά πιθανότατα κάνουν λάθος. Τις περισσότερες φορές μάλιστα  η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων δηλώνει πως είναι σίγουροι  για το που δεν είναι καλοί και  εκεί  βέβαια είναι το σημείο που σφάλλουν.

O Drucker προτείνει μια εξαιρετικά απλή λύση (ναι πάλι απλή είναι.. και εγώ δεν το περίμενα 😛 ) η οποία απαντά στο όνομα feedback analysis

Λάβετε μια βασική δραστηριότητα  που θα κάνετε από εδώ και πέρα (π.χ να διαβάζω baktoblog δύο φορές τη βδομάδα :P) και στη συνέχεια γράψτε τι πιστεύετε ότι θα γίνει μετά από 10 με 12 μήνες. Η μέθοδος αυτή προήλθε από ένα Γερμανό θεολόγο. Τη μέθοδο αυτή χρησιμοποίησαν ο  Ιωάννης Καλβίνος και ο Ιγνάτιος Λογιόλα , οι οποίοι τη μετέδωσαν με τη σειρά τους στους οπαδούς τους. Το αποτέλεσμα αυτής της άσκησής ήταν η δημιουργία του Καλβινισμού  και του τάγματος των Ιησουϊτών τα οποία έλεγχαν την Ευρώπη για 30 περίπου χρόνια.

Όπως καταλαβαίνετε υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η μέθοδος αυτή δουλεύει.

Στο πρακτικό μέρος..

Μια καλή εφαρμογή αυτής της άσκησης είναι μέσω του Evernote ή οποιουδήποτε σημειωματάριου (ψηφιακού και μη). Πραγματικά θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα που θα βρείτε. Εγώ για παράδειγμα ανακάλυψα ότι κατανοώ βιβλία καλύτερα ακούγοντάς τα και όχι μέσω της ανάγνωσης, ότι μαθαίνω καλύτερα όταν γράφω για το αντίστοιχο θέμα που θέλω να μάθω και όταν μιλάω σε άλλους για αυτό.


Υ.Γ  Για περισσότερα βιβλία κάνε «κλικ» εδώ!

 

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας (1 e-mail τη βδομάδα) και μπες στην παρέα μαζί με άλλους:

132 Συνδρομητές

 

Liked it? Take a second to support Γιώργος Μπάκουλης on Patreon!

Τροφή για σκέψη κάθε Κυριακή πρωί!

* indicates required

Όταν ήμουνα 3η λυκείου μετά τις πανελλήνιες πίστευα ότι η έκθεση θα ήταν το τελευταίο γραπτό μου. Μάλλον έκανα λάθος… :P. Αυτό που με γεμίζει σαν άνθρωπο είναι να δημοσιεύω περιεχόμενο με την ευχή να βοηθήσω τους αναγνώστες και να τους προτείνω βιβλία που θα τους συναρπάσουν. Το επάγγελμα μου είναι μηχανικός επιστήμης και τεχνολογίας υλικών και το πιο πρόσφατο (και μοναδικό για την ώρα) paper αφορά σύνθετα μεταλλικά υλικά.