Bιβλία που σας εξοικονομούν χρόνο και χρήμα

0 Shares

Αυτό το άρθρο έχει ως στόχο όσο το δυνατόν  πιο ανέξοδη  η αγορά για αυτούς που θέλουν να ακούσουν βιβλία αλλά και για αυτούς που είναι διστακτικοί στο άκουσμα βιβλίων, εμμένοντας  στον παραδοσιακό τρόπο του διαβάσματος.

Σχετικό άρθρο: Αναγνώστης ή Ακροατής;

Πριν αρχίσω, θέλω να τονίσω ότι τα πλεονεκτήματα / μειονεκτήματα που αναφέρω παρακάτω βασίζονται στην εφαρμογή του audible.com.

Οικονομικά πλεονεκτήματα

1)Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε, για οποιαδήποτε αγορά που πραγματοποιείται μέσω διαδικτύου, στην τελική τιμή συμπεριλαμβάνετε και το ΦΠΑ. Όταν αγοράσετε ένα βιβλίο σε αρχείο ήχου, δεν πληρώνετε το ΦΠΑ της αντίστοιχης χώρας , με αποτέλεσμα να μειώνεται η τιμή κατά 3 ή 4 ευρώ συγκριτικά με το χειρόγραφο.

2) Το audible.com με κάθε εγγραφή δίνει ένα μήνα δωρεάν

Σχετικό link : Audible Free Trial [Digital Membership]

3)Επιπλέον δίνει ένα νόμισμα “token” κάθε μήνα το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αγορά ενός βιβλίου ανεξαρτήτως τιμής.

Σημαντική τακτική: Αγοράστε τα φτηνά βιβλία με χρήματα και όταν θέλετε να πάρετε ένα ακριβό βιβλίο χρησιμοποιείστε το token(νόμισμα). Εγώ συνήθως αγοράζω μέχρι 15 ευρώ βιβλία και από 15 ευρώ και πάνω δίνω το «νόμισμα». Έτσι θα έχετε βιβλία που αξίζουν 30 ευρώ.

Οικονομικά μειονεκτήματα

Όταν ένας συγγραφέας με την ομάδα του αποφασίζει να ηχογραφήσει το βιβλίο του, καταλαβαίνετε ότι ο ίδιος δίνει παραπάνω χρόνο και χρήματα. Με αποτέλεσμα μερικά βιβλία να είναι ακριβότερα σε σχέση με το βιβλίο στην έντυπη μορφή του. Αυτό το φαινόμενο δεν είναι καθολικό αλλά συμβαίνει συχνά κυρίως σε καινούργια επιστημονικά βιβλία και βιβλία διατροφής. Για αυτά τα βιβλία μπορείτε να εφαρμόσετε την παραπάνω τακτική.

Σχετικό link: Audible Gold [Digital Membership]

Τι πρέπει να προσέχετε κατά την αγορά σας στο audible

Όταν είμαστε σε έναν καινούριο χώρο στη συγκεκριμένη περίπτωση website, o οποίος είναι όμορφα διαμορφωμένος, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παρασυρθούμε από τις ατελείωτες επιλογές και να αγοράσουμε κάτι το οποίο τελικά δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του αρχικού ενθουσιασμού μας.

Τι θέλω να πω;

Όταν αγοράζετε ένα βιβλίο για να το ακούσετε, πρακτικά αγοράζετε ένα αρχείο ήχου. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ακούσατε το δωρεάν δείγμα και να διαβάσετε μερικά σχόλια από κάτω.

Μια φωνή που σε εσάς μπορεί να ακούγετε τέλεια κατά  την αφήγηση του βιβλίου, στον φίλο σας μπορεί να μην αρέσει καθόλου και να την θεωρεί ανυπόφορη.(Στις παρακάτω εικόνες βλέπετε το sample κάτω από το βιβλίο καθώς και μερικά σχόλια από χρήστες που έχουν ήδη αγοράσει το βιβλίο.)

Αφήστε ένα σχόλιο από κάτω για το αν σας βοήθησαν  οι παραπάνω συμβουλές ή περεταίρω απορίες !

Liked it? Take a second to support Γιώργος Μπάκουλης on Patreon!

Τροφή για σκέψη κάθε Κυριακή πρωί!

* indicates required

Όταν ήμουνα 3η λυκείου μετά τις πανελλήνιες πίστευα ότι η έκθεση θα ήταν το τελευταίο γραπτό μου. Μάλλον έκανα λάθος… :P. Αυτό που με γεμίζει σαν άνθρωπο είναι να δημοσιεύω περιεχόμενο με την ευχή να βοηθήσω τους αναγνώστες και να τους προτείνω βιβλία που θα τους συναρπάσουν. Το επάγγελμα μου είναι μηχανικός επιστήμης και τεχνολογίας υλικών και το πιο πρόσφατο (και μοναδικό για την ώρα) paper αφορά σύνθετα μεταλλικά υλικά.