Δωρεάν βιβλίο: “The Universe Doesn’t Give a Flying Fuck About You (Epic series Book 1)”

Βλέποντας αυτόν τον τίτλο δύο πράγματα μου πέρασαν από το μυαλό. Είτε το βιβλίο θα είχε σκοπό το «κράξιμο» ή θα έδινε στον αναγνώστη κίνητρα για να ζήσει αυθεντικά. Τελικά συνέβησαν και τα δύο, αλλά όμως με μια περίεργα ωραία ισορροπία.

Το σύμπαν δεν νοιάζεται για σένα

Το σύμπαν είναι αρκετά μεγάλο για να νοιάζεται για τον καθένα από εμάς. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είναι μοναδικοί και ότι οι νόμοι της φύσης δεν επιδρούν σε αυτούς. Γιατί αλλιώς να χάνουν τον χρόνο τους σε σχέσεις που δεν είναι ικανοποιημένοι, σε φίλους που μιλούν άσχημα πίσω από την πλάτη τους και σε δουλειές, περιμένοντας καρτερικά να έρθει το σαββατοκύριακο;
Μέσα στο βιβλίο παραλληλίζει τους ανθρώπους με ένα σκαθάρι και το σύμπαν με την πόλη της Νέας Υόρκης. Όπως, λοιπόν, χιλιάδες κόσμος περπατώντας καθημερινά βιαστικά για τις διάφορες ασχολίες του, δεν παρατηρεί και δεν νοιάζεται για το σκαθάρι, έτσι κάπως είμαστε και εμείς για το σύμπαν. Φυσικά, το σκαθάρι μπορεί να επιβιώσει, αρκεί να μην βρίσκετε στο λάθος μέρος, την λάθος στιγμή. Οι άνθρωποι δεν είναι ούτε εχθρικοί ως προς αυτό αλλά ούτε και φιλικοί, είναι ουδέτεροι.

Η σημαντικότητα της ζωής, ζώντας στο τώρα

«Προσοχή στο εδώ και στο τώρα» Eckhart Tolle

Τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι είστε ασήμαντοι, ακριβώς το αντίθετο. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τη ζωή του. Είμαστε εδώ ΤΩΡΑ!

Αυτό είναι που έχει σημασία. Συγκριτικά με το συμπαντικό χρόνο, ζούμε στη γη για μερικά νανο-δευτερόλεπτα. Είναι άσκοπο να αναλωνόμαστε στο τι μπορεί να γίνει στο μέλλον ενώ νιώθουμε τύψεις για πράγματα που έχουμε μετανιώσει. Στην πράξη χάνουμε χρόνο, χάνουμε το τώρα. Η μεγαλύτερη ψευδαίσθηση είναι να νομίζουμε ότι θα πάρουμε αυτόν τον χρόνο πίσω.

Γενικές εντυπώσεις

Το βιβλίο μέσα σε 160 σελίδες προκαλεί τον αναγνώστη να ζήσει πιο υπεύθυνα, να κάνει αυτά που δεν έκανε ποτέ, αυτά που φοβόταν να κάνει, αυτά που δεν πιστεύει ότι μπορεί να καταφέρει, όλα εκείνα για τα οποία γεννήθηκε να υλοποιήσει.

HTML Image as link Qries

Φτάνοντας στο τέλος του επεισοδίου, θα ήθελα να μου πείτε τη δική σας γνώμη για αυτές τις απόψεις, αφήνοντας σχόλιο από κάτω ή στο facebook.


Σημείωση

Αγοράζοντας βιβλία μέσω των συνδέσμων του baktoblog, μας βοηθάς στο να συνεχίσουμε να γράφουμε υψηλής ποιότητας κείμενα.


Δωρεάν ebook «Τροφή για σκέψη»: Κατέβασε το σε 3 βήματα