Τα πάντα αρχίζουν με πράξεις και όλες οι πράξεις παράγονται από τις αξίες και τα πιστεύω σας. Ένα από τα πιο κοινά σφάλματα που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι η σκέψη ότι δεν είναι επαρκείς. Ακόμα χειρότερα όταν αρχίζετε να μαθαίνετε πράγματα πάνω σε κάποιο τομέα που θέλετε να επιτύχετε, κουβαλάτε μαζί σας ακόμη το σκεπτικό του “δεν είμαι επαρκής”.

Ό,τι και αν σας λέει το μυαλό σας, είστε αρκετοί για να :
• έχετε επιτυχημένες σχέσεις με ανθρώπους που επιλέγετε
• εκφράζεται τις σκέψεις σας
• δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό
• είστε ευτυχισμένοι με την ζωή σας και να αναγνωρίζετε πράγματα που έχετε επιτύχει

Και η λίστα συνεχίζεται…

Με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο η σκέψη “δεν είμαι επαρκής” παράγεται και μεταφέρεται στο σώμα. Μέρα με την μέρα, δημιουργεί ένταση και επηρεάζει την καθημερινή ζωή. Επίσης, επηρεάζει την σωματική και συναισθηματική υγεία και όταν εκτείνεται την δυνατότητα να δώσετε αγάπη και να περάσετε καλά μόνοι ή με άλλους. Είναι επιλογή σας να το καταπιέσετε μέχρι το τέλος του χρόνου σας ή να το αντιμετωπίσετε.

Tι μπορώ να κάνω γι’ αυτό;

“Πρέπει να μάθω για να ολοκληρωθώ”

Κάθε φορά που θα μαθαίνετε κάτι καινούργιο, θα αναζητάτε το επόμενο, και αυτό δεν θα σταματήσει. Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για έναν ατέρμονο κύκλο .Ένας από τους κύριους λόγους που οι άνθρωποι έχουν φτάσει σε σπουδαία κατορθώματα είναι το ακόρεστο αίσθημα τους για εξέλιξη και η ανικανοποίητη δίψα τους για περισσότερα.

Το παράδοξο,όμως, βρίσκεται μέσα στο άτομο το οποίο νιώθει ότι είναι ήδη αρκετός, αλλά την ίδια στιγμή υπάρχουν “μέρη” που χρειάζονται ανακάλυψη. Από την άλλη, το να νιώθεις ότι δεν είσαι αρκετός μπορεί να σου δώσει ώθηση για μια αρχή, αλλά από κει και πέρα θα τις αποβάλλεται. Δώστε την άδεια στον εαυτό σας να δοκιμάζει,να τολμά και να ξεκινά δραστηριότητες,ακόμα και αν έχετε έντονο το αίσθημα της ανετοιμότητας . Το να μαθαίνετε περισσότερο χρειάζεται εξάσκηση και όχι λογική των συναισθημάτων . Μην υποτιμάτε τον εαυτό σας και απλά κάντε το.

HTML Image as link Qries

Σχετικό Βιβλίο: The Way of the Superior Man: A Spiritual Guide to Mastering the Challenges of Women, Work, and Sexual Desire

“Ακούγοντας τον εαυτό μου”

Σε ένα διεγερτικό περιβάλλον όπως αυτό στο οποίο ζούμε,το να ακούμε τον εαυτό μας είναι πολύ δύσκολο . Από την στιγμή που ξυπνάμε μέχρι και την στιγμή που θα κοιμηθούμε βομβαρδιζόμαστε από εξωτερικά ερεθίσματα,βάζοντάς τον εαυτό μας σε καταστάσεις που μας κάνουν “απασχολημένους”. Παρακολουθούμε τηλεόραση, περνάμε ατέλειωτες ώρες στο internet βλέποντας τι κάνουν οι άλλοι. Ακόμη δεν είναι λίγοι αυτοί που καταφεύγουν στην χρήση ναρκωτικών ουσιών για να βιώσουν ακριβώς αυτή την διέγερση στο μέγιστο βαθμό της. Αν ο σκοπός σας είναι να ευχαριστιέστε αυτές τις συνήθειες, κάντε το, να εκτιμάτε τους σκοπούς σου. Αν όμως βαθιά μέσα σας νιώσετε ότι δεν έχετε κανέναν έλεγχο στην ζωή σας, τότε πρέπει να αρχίσετε να ακούτε τον εαυτό σας. Αφιερώνοντας μερικά λεπτά της καθημερινότητάς σας, όταν υπάρχει απόλυτη ησυχία, τότε θα μπορείτε να ακούσετε τον εαυτό σας. Με την φράση “Άκου τον εαυτό σου ” δεν αναφέρομαι στην συνεχή φωνή που ακούτε στο κεφάλι σας, που συνεχίζει να σας λέει : “κάτι σου λείπει”. Αντιθέτως, αναφέρομαι σε κάτι πιο βαθύ, μια φωνή που δεν κρίνει ή είναι βίαια.

Όταν κατακλύζεστε συνεχώς από εξωτερικές επιρροές, φτάνετε σε ένα σημείο που αποξενώνεστε από τον βαθύτερο εαυτό σας. Αυτή η βαθύτερη φωνή, όμως,σας περιμένει να την ανακαλύψετε και να την φέρετε στην επιφάνεια. Πολλοί οδηγούνται από αυτή την φωνή, άλλοι την βρίσκουν στην απόλυτη ησυχία ή σε άλλες μορφές διαλογισμού


Σημείωση

Αγοράζοντας βιβλία μέσω των συνδέσμων του baktoblog, μας βοηθάς στο να συνεχίσουμε να γράφουμε υψηλής ποιότητας κείμενα.


Δωρεάν ebook «Τροφή για σκέψη»: Κατέβασε το σε 3 βήματα