Χμμ, για να μπήκες σε αυτό το άρθρο σίγουρα διανύεις ή διένυσες την περίοδο αυτή της εξεταστικής.

Ναι αυτή τη τόσο όμορφη περίοδο, με τις ατελείωτες ώρες μπροστά στον υπολογιστή και αγκαλιά με μια κούπα καφέ, ξεφυσώντας πάνω από μια στοίβα σημειώσεων…(ναι ξέρω σου ήρθαν στο μυαλό όλα αυτά τα έξαλλα βράδια )

Όμως ας τα πάρουμε λίγο από την αρχή.

Σίγουρα η περίοδος μιας εξεταστικής περιόδου, είναι μια περίοδος με περιορισμένες ή και  καθόλου εξόδους (ναι υπάρχουν και αυτά τα παιδια χαχα), αρκετό διάβασμα που μπορεί να καλύψει και πάνω από ένα οχτάωρο (και λίγο είπα) και σε πολλές περιπτώσεις –ειδικά αν είσαι και στο πτυχίο – άγχος ,γιατί ρε παιδί μου είναι κρίμα να έχεις φάει το γαιδούρι και να σου έχει μείνει μόνο αυτή η ριμάδα η ουρά!

Όπως και να έχουν τα πράγματα όμως, είτε είσαι στο πρώτο είτε στο τρίτο είτε στο τελευταίο σκαλί αυτής της όμορφης πορείας, με το κλείσιμο αυτής της εξεταστικής διαδρομής πες ένα μπράβο στον εαυτό σου.

Να θυμάσαι καλά μέσα σου, πως το κάθε μάθημα που περνάς μέχρι να φτάσεις στον στόχο αυτού του κύκλου, πίσω του κρύβει μια σειρά πραγμάτων που ο κόσμος δεν τα ξέρει.

Είμαι σίγουρη πως καταλαβαίνεις τι θέλω να σου πω.

HTML Image as link Qries

Σου μιλώ λοιπόν, για τα ξενύχτια σου, το στρες που δεν σε άφηνε να κοιμηθείς, τα τσιγάρα που έσβησες, τα δάκρυα που κρυφά έκανες, τις ήττες που έφαγες δίνοντας και ξαναδίνοντας ένα συγκεκριμένο μάθημα, την απαισιοδοξία που σε κατέβαλε πολλές φορές.

Αυτά λοιπόν για τους τρίτους δεν φάνηκαν ποτέ …και ούτε θα φανούν.

Οι έξω πάντα βλέπουν όλο αυτό το ουτοπικό αποτέλεσμα με σερπαντίνες και κομφετί.

Εσύ όμως θα ξέρεις μέσα σου και τις μάχες που έχασες και τον πόλεμο που κέρδισες.

Αν το σκεφτείς λίγο καλύτερα πάντως οι εξεταστικές είναι κάτι σαν τα προβλήματα που έρχονται και στη ζωή …

Στην αρχή ξενυχτάς απελπίζεσαι, χάνεις τον εαυτό σου, χάνεις τη μάχη με το πρόβλημα, αλλά στο τέλος σηκώνεσαι πατάς στα πόδια σου και κερδίζεις τον “πόλεμο”… τον όποιον πόλεμο….

Σχημάτισε λοιπόν ένα χαμόγελο στο κουρασμένο προσωπάκι σου, σου αξίζει να γελάς!!

Και όταν φτάσεις στο τέλος και κατακτήσεις την κορυφή σε ένα πράγμα να ορκιστείς παίρνοντας το πτυχίο ότι δεν θα ξεχάσεις τίποτα, ποτέ και κανέναν και συνέχισε τη διαδρομή σου.

Αλλά πριν σε αφήσω, θα ήθελα να σου πω κάποια πρακτικά πράγματα που ακόμη και εγώ κατά καιρούς υιοθετώ, για να μπορώ να πετυχαίνω είτε μικρούς είτε μεγάλους στόχους…

Αρχικά , κάτι που αποτελεί για μένα τον “χρυσό κανόνα” , είναι το να έχουμε στη ζωή μας θετικούς ανθρώπους .

Παίζει σημαντικό ρόλο, όσο και να μην το έχουμε τόσο έντονα στο μυαλό μας ,ο κύκλος μας.

Σε κάθε στόχο, σε κάθε βήμα σου (γιατί και το μάθημα που περνάς αποτελεί την επίτευξη ενός στόχου), μετράει με ποιους ανθρώπους έρχεσαι σε άμεση επαφή. Το να περιβάλλεσαι από θετικούς ανθρώπους που το μόνο που μπορούν να σου προσφέρουν είναι η κινητοποίηση και η αισιοδοξία αποτελεί, αν μη τι άλλο, μια μεγάλη ώθηση στην εμψύχωση σου και την ανασυγκρότηση των δυνάμεων σου, μέχρι να φτάσεις στο τελικό αποτέλεσμα

Δεύτερον και σημαντικό είναι το να μάθεις να μη τα παρατάς ποτέ.

Εμείς οι άνθρωποι είμαστε λίγο περίπλοκα πλάσματα…είτε θέλουμε να το πιστέψουμε είτε όχι. 

Πόσοι από εμάς άραγε μετά από κάποιες ήττες δεν θελήσαμε να τα παρατήσουμε.

Εδώ έρχομαι και σου λέω ,πως όσοι άνθρωποι κατάφεραν να πετύχουν κάτι στη ζωή τους , πρώτα έπιασαν πάτο και ύστερα έλαμψαν.

Το μυστικό είναι να μάθεις να μην τα παρατάς, οτιδήποτε και να σου έρθει μπροστά στο δρόμο σου, να μάθεις να το περνάς ξυστά και να συνεχίζεις, χωρίς να παραπονιέσαι.

Κανείς δεν κατέκτησε το όνειρο τόσο εύκολα.

Τρίτον , μάθε να έχεις πρόγραμμα!!!

Ναι, αγαπητέ μου πρόγραμμα και υπευθυνότητα, χωρίς αναβολές , χωρίς ‘’δεν αντέχω άλλο τα παρατώ’’. Αν θέλεις να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, βάλε σε τάξη τη ζωή σου για να μπει και ο στόχος σου σε μια δρομολογημένη πορεία.

Με αυτόν τον τρόπο και ο παράγοντας “άγχος” θα μειωθεί (γιατί δεν θα αφήσεις για τελευταία στιγμή πάλι τα μαθήματα για την εξεταστική ….)

Και για να κλείσω, θα ήθελα να σου πω κάτι που πολύ το μπερδεύουν και πράττουν το αντίθετο.

Όταν κουράζεσαι ΜΑΘΕ να ξεκουράζεσαι

Πολλοί με το που κουράζονται σκέφτονται πως ίσως είναι καλύτερο να παρατήσουν τον όποιο στόχο έχουν και να δοκιμάσουν την τύχη τους άλλου, κάτι που είναι μεγάλο λάθος και το καταλαβαίνουν στην πορεία.

Σχετικό άρθρο: Είναι ο ύπνος χαμένος χρόνος

Το κλειδί σε όσους τα κατάφεραν είναι η μαγική λέξη “ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ”.

Ξεκουράσου λοιπόν, πάρε τον χρόνο σου, γιατί δεν είσαι μηχανή και αφιέρωσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου.

Καθάρισε το μυαλό σου και συγκέντρωσε την χαμένη σου ενέργεια.

Πάρε όσο χρόνο θέλεις σε όλη αυτή την διαδικασία, αλλά ποτέ μην τα παρατάς.

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας γράψε σε ένα χαρτί (ναι ξέρω αυτό με το χαρτί και την καταγραφή σκέψεων και εκκρεμοτήτων το έχετε διαβάσει και ξαναδιαβάσει αλλά αν το δοκιμάσετε πιστέψτε με πιάνει) οτιδήποτε έχετε στη σκέψη σας. Κάντε μικρά μικρά βήματα στον όλο συλλογισμό της καταγραφής σας μέχρι τον τελικό σας στόχο.

Το μυστικό αυτής της συλλογιστικής πορείας είναι το να γράψετε στο τέλος αυτής της παραγράφου τα συναισθήματα που θα έχετε με την επίτευξη αυτού του στόχου (παραδείγματος χάρη εδώ μιλάμε για την εξεταστική, άρα για την απόκτηση του πτυχίου και ότι επαγγελματική εξέλιξη αυτό συνεπάγει). Φανταστείτε το, κάντε το εικόνα. Νιώστε τη χαρά και γεμίστε με αισιόδοξα συναισθήματα, απομακρύνοντας καθετί αρνητικό μπορεί να “μουτζουρώνει” άσχημα τον όμορφο καμβά του ονείρου σας.

Αν κάποιος κάποτε έκανε κάτι ΜΠΟΡΕΙΣ και ΕΣΥ!

Καλή δύναμη και καλά αποτελέσματα !!!!


Σημείωση

Αγοράζοντας βιβλία μέσω των συνδέσμων του baktoblog, μας βοηθάς στο να συνεχίσουμε να γράφουμε υψηλής ποιότητας κείμενα.


Δωρεάν ebook «Τροφή για σκέψη»: Κατέβασε το σε 3 βήματα