Φεμινιστική άποψη ή πραγματικότητα; : Γυναίκες και δουλειά

Φεμινιστική άποψη ή πραγματικότητα; Γυναίκες και δουλειά

Θα ήθελα αρχικά  να ξεκαθαρίσω ότι δεν πρόκειται για φεμινιστικό κήρυγμα όπου θα εξυμνηθούν οι super-heroes  γυναίκες και θα υπονομευθεί το αντρικό φύλο. Επίσης δεν  πρόκειται για τις εξαιρέσεις αλλά για τον κανόνα και τίθενται ορισμένα μόνο παραδείγματα δειγματοληπτικά.Πρόκειται όμως για ένα άρθρο που μέσα από επιστημονικά αποδεδειγμένες έρευνες θα τροφοδοτήσει τις σκέψεις σας και θα σας οδηγήσει ίσως σε ένα πιο ασφαλές συμπέρασμα.

Όλα αρχίζουν από το λεγόμενο “confidence gap” ,το κενό/χάσμα αυτοπεποίθησης  μεταξύ των δύο φύλων για το οποίο υπεύθυνο  είναι το κοινωνικό πλαίσιο μέσα στο οποίο μεγαλώνουν τα παιδιά επηρεαζόμενα  βαθιά από αυτό. Τι ακριβώς όμως είναι αυτό και πώς  λειτουργεί;

Το φαινόμενο αυτό ξεκινάει ήδη από μικρές ηλικίες ,ήδη από τα παιδικά  σχολικά χρόνια .Η Carol Dweck, καθηγήτρια  ψυχολογίας του πανεπιστημίου Stanford και συγγραφέα του βιβλίου με τίτλο Mindset: The New Psychology of Success πραγματοποίησε έρευνα σε σχολεία ,σε παιδιά ηλικίας 7-15 ετών. Σύμφωνα με την Dweck  τα αποτελέσματα της έρευνας οδήγησαν στο εξής συμπέρασμα : «Τα λάθη των  αγοριών είτε στις γραπτές είτε  στις προφορικές εξετάσεις αποδίδονται σε έλλειψη προσπάθειας  ενώ αντίθετα τα κορίτσια τείνουν να βλέπουν τα λάθη τους ως αντανάκλαση των βαθύτερων ιδιοτήτων και ικανοτήτων τους».

Αλλά ας προχωρήσουμε σε γεγονότα..

Sorry! This part of content is hidden behind this box because it requires a higher contribution level ($1) at Patreon. Why not take this chance to increase your contribution?
Ελένη Κωτίδου
Γεια σου κόσμε! Κόσμε χαρούμενε, προβληματισμένε, τυχερέ και άτυχε! Είμαι η Ελένη και είμαι εδώ για τις ώρες των αντιφάσεων και της δημιουργίας! Όπως είπε κάποιος πολύ αγαπημένος κάποτε : " Οι ώρες της απόλυτης ελευθερίας μας, εκεί που ορίζουμε απόλυτα τον εαυτό μας είναι οι ώρες που δημιουργούμε". Το να γράφεις,λοιπόν, ένα άρθρο είναι ένα είδος ελευθερίας όλων εκείνων των αντιφάσεων, των προβληματισμών και των συναισθημάτων που αποτυπώνονται και μένουν. Δηλώνω ορκισμένη βιβλιοφάγος και ελπίζω οι προτάσεις μου να σε οδηγούν παντοτινά στις δικές σου ώρες απόλυτης ελευθερίας.