Αν το καλοσκεφτούμε οποιαδήποτε αντίδραση μας, πηγάζει από την μη ικανοποίηση της επιθυμίας ή σκέψης μας. Σας έχει τύχει να αντιδράτε χωρίς να γνωρίζετε τον λόγο;

Ο λόγος  που τείνουμε προς την αντίδραση είναι κατά πάσα πιθανότητα η συνεχής πεισματική μας άρνηση στο γεγονός πως η δική μας πραγματικότητα διαφέρει από εκείνη των άλλων. Θεωρούμε ως παραδεδεγμένη αλήθεια πως όλοι γύρω μας βλέπουν τον κόσμο μέσα από τα δικά μας μάτια.

Συμφωνούμε, φυσικά, οι περισσότεροι με την ιδέα της ατομικότητας και κατ’ επέκταση της μοναδικότητας του κάθε ανθρώπου, όμως, κατά πόσο αντιλαμβανόμαστε την ουσία της παραπάνω φράσης;

Οι συνεχείς  αντιδράσεις αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο. Για την ακρίβεια, ο καθένας από εμάς από τον σύντροφό σας τους γονείς σας  έως και τον συνεργάτη σας, έχει την δική του πραγματικότητα η οποία συμπίπτει καθώς και διαφέρει σε ορισμένα σημεία με των άλλων. Πάραυτα δεν παύουν να είναι μοναδικές όπως  εξάλλου μοναδικός είναι και ο κάθε άνθρωπος.

Τα κακά νέα  είναι πως όσο δεν αποδέχεστε πως ο σύντροφός σας/ ο φίλος σας  βλέπει την πραγματικότητα υπό την δική του οπτική γωνία, υπό το δικό του πρίσμα τόσο οι αντιδράσεις θα αυξάνονται και οι εντάσεις θα επιτείνονται.

Τα καλά νέα, από την άλλη, είναι πως αν το συνειδητοποιήσετε και αρχίσετε να είστε ποιο «ευέλικτοι» προς τις απόψεις σας που διαμορφώνονται μέσω της δικής σας πραγματικότητας, τότε θα πάψετε να αντιδράτε τόσο συχνά, να στενοχωριέστε και να απογοητεύεστε από τις ίδιες σας τις σκέψεις.

 

HTML Image as link Qries

Σημείωση

Αγοράζοντας βιβλία μέσω των συνδέσμων του baktoblog, μας βοηθάς στο να συνεχίσουμε να γράφουμε υψηλής ποιότητας κείμενα.


Δωρεάν ebook «Τροφή για σκέψη»: Κατέβασε το σε 3 βήματα


Previous articleΦιλίες, ο φαύλος κύκλος του «θύτη» και του «θύματος»
Next articleΟι 3 παράγοντες που καθορίζουν τη ζωή σας
Γεια σου κόσμε! Κόσμε χαρούμενε, προβληματισμένε, τυχερέ και άτυχε! Είμαι η Ελένη και είμαι εδώ για τις ώρες των αντιφάσεων και της δημιουργίας! Όπως είπε κάποιος πολύ αγαπημένος κάποτε : " Οι ώρες της απόλυτης ελευθερίας μας, εκεί που ορίζουμε απόλυτα τον εαυτό μας είναι οι ώρες που δημιουργούμε". Το να γράφεις,λοιπόν, ένα άρθρο είναι ένα είδος ελευθερίας όλων εκείνων των αντιφάσεων, των προβληματισμών και των συναισθημάτων που αποτυπώνονται και μένουν. Δηλώνω ορκισμένη βιβλιοφάγος και ελπίζω οι προτάσεις μου να σε οδηγούν παντοτινά στις δικές σου ώρες απόλυτης ελευθερίας.

1 COMMENT

Comments are closed.