Γιατί φοβόμαστε το διαφορετικό;

Γιατί φοβόμαστε το διαφορετικό;

Ο άνθρωπος στην πορεία των αιώνων έχει εξελιχθεί απίστευτα όχι μόνο βιολογικά, αλλά και πνευματικά. Έχουμε εμπλουτίσει τρομερά ως ανθρώπινο είδος τις γνώσεις μας για τον κόσμο, για τους εαυτούς μας και για το πώς λειτουργεί το ίδιο μας το σώμα. Κι όμως κάποιες τάσεις φαίνεται να είναι τόσο βαθιά χαραγμένες μέσα μας, που δεν μπορούμε να τις ξεπεράσουμε με κανέναν τρόπο, όσο κι αν αλλάξουμε κατά τα άλλα. Η τάση που με προβληματίζει περισσότερο, γιατί φαίνεται να επιμένει και ταυτόχρονα να παίρνει διαφορετικές μορφές συνεχώς χωρίς να γίνεται αντιληπτή από τους περισσότερους, είναι η τάση μας να φοβόμαστε το διαφορετικό, το ξένο. Είτε σε συλλογικό είτε σε ατομικό επίπεδο, φαίνεται να μην μπορούμε να δεχτούμε χωρίς αντίσταση (συχνά βίαιη) κάτι με το οποίο δεν είμαστε εξοικειωμένοι.

Sorry! This part of content is hidden behind this box because it requires a higher contribution level ($1) at Patreon. Why not take this chance to increase your contribution?
Είμαι ο Γιάννης και απολαμβάνω απίστευτα να γράφω στον ελεύθερο μου χρόνο για σημαντικά θέματα που με απασχολούν και συνήθως με αγγίζουν προσωπικά, τα οποία αξίζουν λίγη περισσότερη σκέψη από ότι συνηθίζουμε να τους αφιερώνουμε. Μπορείτε να με βρείτε στο facebook αλλά και να διαβάσετε περισσότερα άρθρα μου, στα αγγλικά, στο προσωπικό μου blog (hearmeout103.wordpress.com). Θα ήθελα πολύ να μαθαίνω τις σκέψεις/απόψεις σας πάνω στα θέματα που θίγω, οπότε μην διστάσετε να τις εκφράσετε στα σχόλια ή να επικοινωνήσετε μαζί μου!