Γιατί η παιδική περιέργεια είναι σημαντική στην ενήλικη ζωή

Γιατί η παιδική περιέργεια είναι σημαντική στην ενήλικη ζωή;

Από τη στιγμή των πρώτων σχολικών χρόνων μαθαίνουμε μέσα από την  ασφαλή καθοδήγηση των γονέων και των δασκάλων μας μέσα από βιβλία. Η διαδικασία αυτή είναι τόσο χρήσιμη, όσο και παθητική στον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουμε.

Όπως λέει και στο βιβλίο «4 συμφωνίες», μεταφερόμαστε από το δικό μας προσωπικό «όνειρο», στο «όνειρο» του κόσμου. Μαθαίνουμε κανόνες συμπεριφοράς για την οικογένεια, τη δουλειά, την εκκλησία. Σιγά σιγά η προσωπική περιέργεια και ο θαυμασμός που κοιτάμε τον κόσμο φεύγει, μαζί με τις ατελείωτες ερωτήσεις που κάναμε για αυτά που βλέπουμε.

Τις προάλλες ενώ οδηγούσα άκουσα στο ραδιόφωνο μια διαφήμιση στη οποία ο γιος ρώτησε τον πατέρα του γεμάτο απορία «μπαμπά γιατί ο ουρανός είναι μπλε», αυτός απάντησε «Τι  είναι πάλι αυτό;» και άλλαξε το θέμα.

Ας κάνουμε ένα βήμα πίσω..

Sorry! This part of content is hidden behind this box because it requires a higher contribution level ($1) at Patreon. Why not take this chance to increase your contribution?
Όταν ήμουνα 3η λυκείου μετά τις πανελλήνιες πίστευα ότι η έκθεση θα ήταν το τελευταίο γραπτό μου. Μάλλον έκανα λάθος… :P. Αυτό που με γεμίζει σαν άνθρωπο είναι να δημοσιεύω περιεχόμενο με την ευχή να βοηθήσω τους αναγνώστες και να τους προτείνω βιβλία που θα τους συναρπάσουν. Το επάγγελμα μου είναι μηχανικός επιστήμης και τεχνολογίας υλικών και το πιο πρόσφατο (και μοναδικό για την ώρα) paper αφορά σύνθετα μεταλλικά υλικά.