Το άρθρο αυτό έχει ένα σκοπό. Τροφή για σκέψη. Θα μπορούσα να σχολιάσω περεταίρω, όπως συνηθίζω στις εξιστορήσεις, αλλά η συγκεκριμένη ιστορία «μιλάει από μόνη της».

Η απληστία μέσα μας

Την ώρα που ο βασιλιάς βγαίνει από το παλάτι του βλέπει έναν ζητιάνο να κάθεται και τον ρωτάει «τι θέλεις;». Ο ζητιάνος ενώ γελάει του λέει «με ρωτάτε λες και μπορείτε να εκπληρώσετε την επιθυμία μου!».

Ο βασιλιάς προσβεβλημένος απαντάει

-Φυσικά και μπορώ. Πες μου, τι είναι;

-Σκέψου καλά πριν υποσχεθείς οτιδήποτε.

Βάση της ιστορίας ο ζητιάνος δεν ήταν ένα κοινός ζητιάνος. Στην προηγούμενη του ζωή ήταν ο αφέντης του τωρινού βασιλιά, ο οποίος του είχε υποσχεθεί ότι θα έρθει να του ανοίξει τα μάτια είτε σε αυτή τη ζωή, είτε στην επόμενη.

Ο βασιλιάς μη αναγνωρίζοντας τον παλιό του φίλο, είπε: «Είμαι ο πιο δυνατός βασιλιάς όλου του κόσμου. Μπορώ να εκπληρώσω οτιδήποτε μου ζητηθεί!!!»

HTML Image as link Qries

-Η επιθυμία μου είναι πολύ απλή, μπορείς να γεμίσεις αυτό το μικρό δοχείο;

-Μα φυσικά!!

Ο βασιλιάς διέταξε τον βεζίρη του να γεμίσει το δοχείο με νομίσματα. Ο ακόλουθος του βασιλιά ακολούθησε πιστά την οδηγία του, αλλά με το που έβαλε τα χρήματα μέσα στο δοχείο, τα νομίσματα εξαφανίστηκαν!

Το δοχείο παρέμεινε άδειο.

Η ιστορία γρήγορα διαδόθηκε σε όλο το βασίλειο. Κόσμος μαζεύτηκε για να δει με τα μάτια του το γεγονός. Κάθε φορά που ο βασιλιάς αποτύγχανε να πραγματοποιήσει την επιθυμία του ζητιάνου, τόσο μειωνόταν η φήμη του.

«Αν είναι να χαθεί το βασίλειο μου είμαι έτοιμος να το χάσω, αλλά δεν μπορώ να χάσω από αυτόν τον ζητιάνο!» είπε ενώ έβλεπε με τρόμο τα νομίσματα του να εξαφανίζονται. Τώρα πια μαζί με τα νομίσματα , προστίθενται σπάνια πετράδια που μόνο ο βασιλιάς κατείχε. Ώρα με την ώρα το θησαυροφυλάκιο του άδειαζε.

Παρ’ όλη την προσπάθεια το δοχείο παρέμενε άδειο!

Στο τέλος, ενώ κυριάρχησε απόλυτη ησυχία ανάμεσα στο πλήθος, ο βασιλιάς έπεσε στα πόδια του ζητιάνου και παραδέχθηκε την ήττα του.

«Με νίκησες!! Αλλά πριν φύγεις πες μου, ποιο είναι το μυστικό του μικρού αυτού δοχείου; »

Ο ζητιάνος απάντησε : «Δεν υπάρχει μυστικό… Απλά το δοχείο είναι φτιαγμένο από την ανθρώπινη επιθυμία»

Υ.Γ Μοιραστείτε αυτή την ιστορία με όποιον πιστεύετε ότι ποτέ δεν ικανοποιείται. Πολλές φορές έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι. Δεν είναι ανάγκη να τα χάσουμε για να το καταλάβουμε.


Σημείωση

Αγοράζοντας βιβλία μέσω των συνδέσμων του baktoblog, μας βοηθάς στο να συνεχίσουμε να γράφουμε υψηλής ποιότητας κείμενα.


Δωρεάν ebook «Τροφή για σκέψη»: Κατέβασε το σε 3 βήματα