Καθημερινά,η ψυχολογία των ανθρώπων επηρεάζεται αρνητικά από πολλούς και διάφορους παράγοντες. Οι δυνατοί, το αντιμετωπίζουν με ευκολία και απλά προχωρούν με το κεφάλι ψηλά. Tι συμβαίνει όμως με τη πλειοψηφία που νιώθει όλο αυτό το φορτίο να γίνεται ασήκωτο και κάθε στιγμή σκέφτονται να τα παρατήσουν όλα; Μη φοβάστε! Η μουσική φρόντισε να δώσει “ένα χέρι βοηθείας” και να μας θυμίσει οτι πρέπει κάθε μέρα να προσπαθούμε για το καλύτερο. Υπάρχουν τραγούδια που υπενθυμίζουν πως ΕΙΣΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ, σε παροτρύνουν να μη τα παρατήσεις και παρα τα άσχημα που συμβαίνουν στο κόσμο, Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ και αξίζει να επιμείνεις σε αυτή.

Το άρθρο “Η μουσική σε κάνει πιο δυνατό!”, γράφει o Δημήτρης Τσεκούρας. Ακολουθείστε τον Δημήτρη στο Instagam

1. The Climb – Miley Cyrus
Η αλήθεια είναι πως όσο έγραφα το άρθρο, αυτό το τραγούδι ερχόταν στο μυαλό μου. Η μουσική της παιδικής μας ηλικίας που έχει βοηθήσει εκατομμύρια εφήβους (και όχι μόνο) σε όλο το κόσμο να συνεχίζουν να ζουν και να επιμέινουν στις δυσκολίες (στα “βουνά”). Άλλωστε αυτό που έχει σημασία “its the climb”.

2. Don’t Stop Believing – Journey
Ο τίτλος και μόνο αποπνέει αισιοδοξία και όρεξη για τη ζωή. Θυμίζει πως η ζωή είναι ένα παιχνίδι, κάποιοι κερδίζουν, ενώ κάποιοι χάνουν. Δε σημαίνει όμως πως ο ηττημένος είναι αναγκασμένος να εγκαταλείψει το παιχνίδι. Έχε πίστη στον εαυτό σου και όλα θα πάνε καλά.

3. Stronger (What Doesn’t Kill You) – Kelly Clarkson
Η ζωή είναι περίεργη και μας φέρνει αντιμέτωπους με διάφορες καταστάσεις. Καλές ή κακές δεν έχει σημασία, αφού και απο τις δύο αποκομούμε εμπειρίες και γνώσεις που θα είναι χρήσιμες για τη συνέχεια. Το κεφάλι ψηλά λοιπόν γιατί “Ό,τι δε σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό”

4. Lost In The Echo – Linkin Park
Ένα τραγούδι που θυμίζει στον ακροατή να μη τα παρατήσει, να είναι δυνατός και το σημαντικότερο, να συνεχίζει να προσπαθεί και να μάχεται για τον εαυτό του!

5. It’s My Life – Bon Jovi
Η ζωή είναι ωραία για να τη σπαταλούμε κάνοντας πράγματα που δε μας ευχαριστούν. Πάλεψε γι’ αυτό που είναι σημαντικό για σένα και κάνε τα πάντα για να το πετύχεις.

HTML Image as link Qries

6. Inspired – Miley Cyrus
“Είμαστε φτιαχμένοι για περισσότερα”,το τραγούδι που σου θυμίζει πόσο σημαντικός είσαι σε αυτή τη ζωή. Δεν έχει σημασία τί έχεις καταφέρει, πάντα μπορείς να φέρεις την αλλαγή, αρκεί να πιστέψεις στις δυνατότητές σου.

7. Survivor- Destiny’s Child
Ύμνος των 90’s. ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΩ. I’m a survivor, YOU are a survivor φωνάζουν και δίνουν μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας. Σκέψου θετικά γιατί η ζωή είναι ωραία και παρά τις δυσκολίες…όλα καλά θα πάνε!

8. Firework – Katy Perry
Είσαι αυτός που είσαι. Αγάπα τον εαυτό σου με τις ατέλειες σου, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. Η Katy Perry μέσω αυτού μιλά για τους ανθρώπους που φοβούνται να εκφραστούν γιατί (ίσως) είναι διαφορετικοί και τους παροτρύνει είναι ο εαυτός τους παρά τις δύσκολες καταστάσεις που θα αντιμετωπίσουν στη ζωή. Άλλωστε είναι γνωστό πως αυτό που κάνει το καθένα μας ξεχωριστό ειναι η διαφορετικότητα. Και είναι όμορφο να είσαι διαφορετικός.

9. Keep Holding On – Avril Lavigne
Το τραγούδι αυτό σου λέει “Κάνε υπομονή, ακολούθα το στόχο σου και θα τα καταφέρεις”. Ποτέ μη παρατάς πράγματα που είναι σημαντικά για σένα. Αυτά δίνουν νόημα στη ζωη.

10. Let It Go – Demi Lovato
Μουσική απο ταινία κινουμένων σχεδίων θα σκεφτεί κανείς. Εκείνες όμως περνάνε τα πιο όμορφα νοήματα με τον πιο εντυπωσιακό (και πολλές φορές συγκινητικό τρόπο), καταλήγωντας να επηρεάζουν και το ενήλικο κοινό. Ας αφήσουμε λοιπόν πίσω μας τα πράγματα που μας κάνουν δυστηχισμένους και ειδικά αν είναι άνθρωποι που αμφισβητούν τις ικανότητές μας. Όλοι είμαστε ικανοί για τα πάντα αρκεί να υπάρχει θέληση και κουράγιο.

11.Roar – Katy Perry
Εμφανίζονται στη ζωή κάποια άτομα που σε κρατάνε πίσω και εξαιτίας τους δεν μπορείς να είσαι ο εαυτός σου. Αυτοί οι άνθρωποι λέγονται “τοξικοί” και κάνεις μας δεν τους χρειάζεται. Υπενθυμίζεται για ακομα μια φορά μέσω του τραγουδιού πως εκείνα τα άτομα δε μπορούν να μας μεταχειρίζονται έτσι “cause we are champions and they gonna hear us roar”


Θες να γράψεις άρθρο στο baktoblog; Κάνε “κλικ” εδώ!


Σημείωση

Αγοράζοντας βιβλία μέσω των συνδέσμων του baktoblog, μας βοηθάς στο να συνεχίσουμε να γράφουμε υψηλής ποιότητας κείμενα.


Δωρεάν ebook «Τροφή για σκέψη»: Κατέβασε το σε 3 βήματα