Δωρεάν Βιβλίο: 15 Sure Signs That You Are On The Right Path

Πριν αρχίσω θα ήθελα να πω ότι τα The Autobiography of Benjamin Franklin και Theodore Roosevelt; an Intimate Biography ήταν και αυτά μαζί με το 15 Sure Signs That You Are On The Right Path  υποψήφια για το επεισόδιο ΙIΙ. Mπορείτε να πατήσετε τα links και να τα δείτε, διαμορφώνοντας έτσι τη δικιά σας γνώμη. Ούτως ή άλλως είναι δωρεάν.

Αν δεν ξέρετε πως να κατέβασε δωρεάν τα βιβλία, διαβάστε το τέλος από το Επεισόδιο Ι.

Το “σωστό” μονοπάτι

Από τα σχολικά μας χρόνια έχουμε μάθει να διαχωρίζουμε τα πράγματα που κάνουμε σε δίπολα.

Λάθος-σωστό
Έξυπνο-χαζό
Αποδοχή-απόρριψη

Όσο και αν έχουμε συνηθίσει να διαχωρίζουμε τα γεγονότα που συμβαίνουν στη ζωή μας, ο πραγματικός στόχος δεν έχει σωστή και λάθος απάντηση, είναι καθαρά υποκειμενικός.

Δύο είδη ανθρώπων

Στην εισαγωγή του βιβλίου, ο συγγραφέας χωρίζει τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες. Στην πρώτη, ανήκουν τα άτομα που έχουν βρει το προσωπικό τους μονοπάτι και βοηθούν τον υπόλοιπο κόσμο προς την αναζήτησή των προσωπικών τους στόχων.

Η δεύτερη κατηγορία αναφέρετε σε ανθρώπους που έχουν χαθεί και ψάχνουν το μονοπάτι τους.

HTML Image as link Qries

Εσείς σε ποια κατηγορία ανήκετε?

Η απάντηση βρίσκεται εκεί για αυτόν ή αυτήν που έχει την όρεξη να διαβάσει αυτό το σύντομο αλλά εξαιρετικά περιεκτικό βιβλίο!

Πέρα από μία απλή απάντηση για το που ανήκετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα διάφορα «σκεπτικά» που παρουσιάζονται στο βιβλίο, δοκιμάζοντας τα στην καθημερινότητά σας. Παρακάτω βρίσκονται τα αγαπημένα μου μέρη από το βιβλίο.

“Δεν υπάρχει σαββατοκύριακο και δεν ζείτε για τις διακοπές σας”

Το παραπάνω είναι το έβδομο από τα 15 σημάδια. Όταν διάβασα το βιβλίο για πρώτη φορά μου κέντρισε το ενδιαφέρον μιας και είχα γράψει ένα σχετικό άρθρο 2 βδομάδες πριν!

Σχετικό Άρθρο:  Προσμένοντας απελπιστικά το καλοκαίρι

Όταν είσαι στο μονοπάτι, δεν υπάρχει το κλασικό ωράριο δευτέρα με παρασκευή, ενώ οι διακοπές δεν αποτελούν διέξοδο από μία βαρετή δουλειά.

Δουλειά και εγωισμός

Κάποια στιγμή ένας καλός μου φίλος, έκανε unsubscribe από το baktoblog. Όταν μίλησα μαζί του, του εξέφρασα την δυσαρέσκεια μου. Μετά από μέρες και ενδοσκόπηση, συνειδητοποίησα ότι έκανα λάθος και ότι δεν θα πρέπει να συνδέω σε τέτοιο βαθμό τον εγωισμό μου με οποιαδήποτε διεργασία.
Δύο βδομάδες αργότερα διαβάζοντας αυτό το βιβλίο, ακριβώς το ίδιο σκεπτικό βρέθηκε μπροστά μου. Το σημάδι αυτό έχει τον αριθμό 9 από τα 15 του βιβλίου.

Το προσωπικό σας μονοπάτι έχει να κάνει με την ευχαρίστηση της δημιουργίας, όχι με την προσμονή του αποτελέσματος.

Το παρελθόν μας “βοηθάει” να αποκτήσουμε μία ταυτότητα την οποία συχνά αναπαράγουμε και το μέλλον μας υπόσχεται την λύτρωση. Όταν βρισκόμαστε στο μονοπάτι μας, το μόνο που έχει σημασία και μπορεί πραγματικά να αλλάξει το μέλλον είναι το “τώρα”. Το “τώρα” είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε. Αναπαράγοντας συνέχεια φανταστικά σενάρια για τα αποτελέσματα των πράξεων μας, υποβαθμίζουμε το “τώρα”.

Το σημάδι αυτό είναι το τελευταίο από τα 15 σημάδια για να εξακριβώσετε αν βρίσκεστε στο σωστό μονοπάτι.

Μια Χάρη

Αν σας βοήθησε το κείμενο, τότε σίγουρα θα σας βοηθήσει ακόμα περισσότερο το βιβλίο. Θα ήθελα να κάνετε share ή να στείλετε το κείμενο αυτό σε έναν κοντινό σας άνθρωπο που έχει ανάγκη να βρει το προσωπικό του μονοπάτι. Μπορεί να μην το ξέρει ούτε εκείνος, ούτε εσείς αλλά ο κόσμος σας έχει ανάγκη.


Σημείωση

Αγοράζοντας βιβλία μέσω των συνδέσμων του baktoblog, μας βοηθάς στο να συνεχίσουμε να γράφουμε υψηλής ποιότητας κείμενα.


Δωρεάν ebook «Τροφή για σκέψη»: Κατέβασε το σε 3 βήματα