Κάνοντας έμπιστους φίλους. Δύο μυστικά για καλύτερη επικοινωνία

«Οι φίλοι δύσκολα θα σου πουν την αλήθεια, οι περισσότεροι δεν θέλουν να προκαλέσουν κάποια αντίδραση. Από την άλλη, οι εχθροί είναι οι καλύτεροι στο να αποκαλύπτουν τα ελαττώματα σου. Εκμεταλλεύσου αυτή την αρετή.» Robert Greene

Από την άλλη μεριά ο Gary V. Μεγάλος επιχειρηματίας και επενδυτής ο οποίος είχε αρχίσει να αποκτά φήμη με μια σειρά στο YouTube “wine library tv”, σε ένα online μάθημα αναλύσει πόσο σημαντικό είναι να δείχνεις στον κόσμο, ότι μπορούν να σε εμπιστευτούν με την αλήθεια.

Πως μπορούμε να εκπέμπουμε στους γύρω μας ότι μπορούν να εκφράζουν την αλήθεια;

«Πολλές φορές ο τρόπος με τον οποίον συμπεριφερόμαστε είναι σχεδιασμένος να οδηγεί στη στεναχώρια. Περνάμε ένα μεγάλο μέρος την ζωής μας με τύψεις και απογοήτευση» Sam Harris

Στο podcast παραπάνω θα ακούσετε τα δύο κύρια μυστικά που θα αλλάξουν τον τρόπο που σας βλέπουν οι γύρω σας. Θα είναι πιο «ανοιχτοί» απέναντι σας.

Τα δύο μυστικά είναι:

1)      Τα «λευκά» ψέματα

2)      Η παρατήρηση του εγωισμού

Μάθετε πως μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε

Κάντε έμπιστους φίλους

Καλή ακρόαση!

Previous article“Ευγενικά” ψέματα
Next articleΗ απληστία μέσα μας: Το άδειο δοχείο του ζητιάνου
Avatar
Όταν ήμουνα 3η λυκείου μετά τις πανελλήνιες πίστευα ότι η έκθεση θα ήταν το τελευταίο γραπτό μου. Μάλλον έκανα λάθος… :P. Αυτό που με γεμίζει σαν άνθρωπο είναι να δημοσιεύω περιεχόμενο με την ευχή να βοηθήσω τους αναγνώστες και να τους προτείνω βιβλία που θα τους συναρπάσουν. Το επάγγελμα μου είναι μηχανικός επιστήμης και τεχνολογίας υλικών και το πιο πρόσφατο (και μοναδικό για την ώρα) paper αφορά σύνθετα μεταλλικά υλικά.