Πόσος χρόνος χρειάζεται για να «χτίσεις» μια συνήθεια;

συνήθεια
0 Shares

Παντού υπάρχει ένα μύθος

Από μικρός θυμάμαι τη φράση «θέλει πειθαρχία για να πετύχεις στη ζωή σου», στο μυαλό μου η λέξη η πειθαρχία είχε γίνει συνώνυμο της πίεσης.  Συγκράτησα τη φράση αυτή μέχρι να διαβάσω το βιβλίο «The One Thing» και πιο συγκεκριμένα ένα κεφάλαιο το οποίο πρακτικά λέει ότι «η πειθαρχεία είναι μύθος». Η πειθαρχία δεν συνδέεται τόσο στενά με την επιτυχία, όπως πιστεύει ο περισσότερος κόσμος.

Το σημαντικό είναι να πειθαρχήσουμε πάνω στη συνήθεια που θέλουμε να αναπτύξουμε. Όσο αναπτύσσεται η πράξη που εκτελούμε τόσο λιγότερη πειθαρχία απαιτείται. Για παράδειγμα θέλουμε κάθε μέρα να κάνουμε μια ώρα γυμναστική, αυτό που χρειάζεται είναι να πειθαρχήσουμε πάνω στη συνήθεια έτσι ώστε να γίνει μέρος της ζωής μας.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να «χτίσεις» μια συνήθεια;

Το 2009 σε μια έρευνα που διεξάχθηκε στο University College of London, πάνω σε εθελοντές φοιτητές, κατέληξαν πως χρειάζεται 66 μέρες για να εδραιωθεί μια νέα συνήθεια.

 

Προσοχή!

Μιλάμε για τον μέσο όρο της έρευνας. Το λιγότερο που έκαναν οι φοιτητές να εντάξουν μια νέα συνήθεια στην καθημερινότητα τους ήταν 18 μέρες ενώ το «ταβάνι» ήταν 254. Όπως καταλαβαίνετε κάθε άνθρωπος διαφέρει, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε σε αυτού του είδους τις έρευνες είναι να κατευθυνόμαστε προσεγγιστικά.

Γνωρίζετε την έρευνα;

Στο αντίστοιχο YouTube βίντεο έγινε ένα σχόλιο στο Facebook για μια διαφορετική έρευνα που μιλάει για 21 μέρες. Αν γνωρίζεται την έρευνα αφήστε ένα σχόλιο από κάτω με το αντίστοιχο link!


Υ.Γ  Δες τα καλύτερα βιβλία ! Κάνε «κλικ» εδώ!

 

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας (1 e-mail τη βδομάδα) και μπες στην παρέα μαζί με άλλους:

132 Συνδρομητές


Τροφή για σκέψη κάθε Κυριακή πρωί!

* indicates required

Όταν ήμουνα 3η λυκείου μετά τις πανελλήνιες πίστευα ότι η έκθεση θα ήταν το τελευταίο γραπτό μου. Μάλλον έκανα λάθος… :P. Αυτό που με γεμίζει σαν άνθρωπο είναι να δημοσιεύω περιεχόμενο με την ευχή να βοηθήσω τους αναγνώστες και να τους προτείνω βιβλία που θα τους συναρπάσουν. Το επάγγελμα μου είναι μηχανικός επιστήμης και τεχνολογίας υλικών και το πιο πρόσφατο (και μοναδικό για την ώρα) paper αφορά σύνθετα μεταλλικά υλικά.