Ο καίριος ρόλος των συναισθημάτων στην ανθρώπινη νοημοσύνη

νοημοσύνη

Αρθρογράφος: Γιάννης Γεωργιάδης. Διαβάστε το blog του Γιάννη “HEAR ME OUT”  και ακολουθήστε τον στο Facebook και Twitter


Όλοι μας είμαστε αρκετά εξοικειωμένοι με την έννοια του IQ (Intelligence Quotient) ως ένα αρκετά συχνά χρησιμοποιούμενο μέτρο αξιολόγησης της ανθρώπινης ευφυΐας. Αν και οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε κάνει κάνει κάποιο IQ test στη ζωή μας, καταλαβαίνουμε πολύ καλά τι σημαίνει να έχει κάποιος χαμηλό ή υψηλό IQ: θεωρείται ότι έχει υψηλή ή χαμηλή νοημοσύνη… κοινώς είναι χαζός ή έξυπνος αντίστοιχα.

Sorry! This part of content is hidden behind this box because it requires a higher contribution level ($1) at Patreon. Why not take this chance to increase your contribution?
Είμαι ο Γιάννης και απολαμβάνω απίστευτα να γράφω στον ελεύθερο μου χρόνο για σημαντικά θέματα που με απασχολούν και συνήθως με αγγίζουν προσωπικά, τα οποία αξίζουν λίγη περισσότερη σκέψη από ότι συνηθίζουμε να τους αφιερώνουμε. Μπορείτε να με βρείτε στο facebook αλλά και να διαβάσετε περισσότερα άρθρα μου, στα αγγλικά, στο προσωπικό μου blog (hearmeout103.wordpress.com). Θα ήθελα πολύ να μαθαίνω τις σκέψεις/απόψεις σας πάνω στα θέματα που θίγω, οπότε μην διστάσετε να τις εκφράσετε στα σχόλια ή να επικοινωνήσετε μαζί μου!

1 COMMENT

  1. Εξαιρετικό σαν παρατήρηση φαινομένου ίσως θα έπρεπε να γίνει μια αναφορά στους τρόπους που μπορούμε να αυξήσουμε το βαθμό συναισθηματικής νοημοσύνης. Το πιο απλό παράδειγμα είναι η προσπάθεια ας πούμε ενός ανθρώπου που λατρεύει τα αυτοκίνητα να βελτιστοποιήσει τις επιδόσεις του δικού του.Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτή η βελτιστοποίηση απαιτεί να βγεις στην πίστα και να δοκιμάσεις ευστάθεια, φρένα, αντοχή στις ανατροπές και το δικό επαναπροσδιορισμό .Μερικές φορές βγαίνεις ματωμένος, απογοητευμένος ,αρνείσαι να ακολουθήσεις άγριες διαδρομές και τα παρατάς ή λες ότι θα ξαναπροσπαθήσεις, μόλις κάνεις πιο ανθεκτικό το όχημά σου.Αυτά σε συνδυασμό με σεβασμό στην ελεύθερη βούληση των άλλων και σε απόλυτη πειθαρχία με την ιερή συνθήκη να ζεις συνειδητά στο ΦΩΣ. Συμπέρασμα .Αυξάνουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη όσοι είναι διατεθειμένοι να ακούσουν την ψυχή τους.Δυστυχώς η ψυχή μιλάει όταν ζορίζεται.Αλλά σου κάνει και το μεγάλο δώρο. Όταν τη σέβεσαι στα δύσκολα σου δείχνει πώς να απολαμβάνεις την ευγνωμοσύνη για όλα τα μικρά υπέροχα καθημερινά ΔΩΡΑ.

Comments are closed.