Ποιος είναι ο «Ανώτερος Άντρας» ;

Ποιος είναι ο «Ανώτερος Άντρας» ;
0 Shares

Υπάρχουν βιβλία που τα διαβάζεις μονάχα μια φορά και άλλα που σε αναγκάζουν να επιστρέφεις σε αυτά ξανά και ξανά, κάνοντάς όμως την  κάθε φορά μοναδική. Που τα διαβάζεις μαθαίνεις και κάτι καινούριο.

Το βιβλίο αυτό «Ο Δρόμος του Ανώτερου Άντρα» (The Way of the Superior Man) είναι από αυτά που σε κάθε ανάγνωσμα, αποκομίζεις και κάτι καινούριο.

Ποιος είναι ο «Ανώτερος Άντρας» ;

Είναι αυτός που συγκλίνει στην περιγραφή του «μάτσο» άνδρα;

Αυτός που φωνάζει δυνατά και ξεκάθαρα;

Αυτός που κάνει τους γύρω του να τον φοβούνται και να νιώθουν κατώτεροι από αυτόν;

Πάμε να δούμε!!

Ελπίζοντας για ένα καλύτερο αύριο

Οι περισσότεροι άντρες πιστεύουν ότι κάποια μέρα όλα θα γίνουν όπως θέλουν οι ίδιοι. Πιστεύουν ότι αν δουλέψουν αρκετά, έπειτα θα μπορούν να ξεκουραστούν, ή πως η γυναίκα τους κάποτε θα καταλάβει τα λεγόμενα τους και θα σταματήσει να γκρινιάζει.

Πόσο συχνά σας έχουν πει φίλοι σας ή ακόμα και εσείς το εξής :

«Κάνω κάτι που δεν μου αρέσει και πολύ αυτή την περίοδο, έτσι ώστε κάποια μέρα να κάνω αυτό που πραγματικά θέλω».

Ποιο είναι το λάθος τους, όμως;

Η αλήθεια είναι ότι τίποτα δεν αλλάζει χωρίς την δική μας συμβολή. Σε αυτό το σημείο, η συμβουλή του συγγραφέα είναι να αφιερώνουμε μια ώρα καθημερινά σε αυτό που πραγματικά μας αρέσει, με στόχο να αντιμετωπίσουμε την κωλυσιεργία.

Κάθε λεπτό που περιμένουμε να αλλάξουν τα πράγματα είναι άλλο ένα χαμένο λεπτό. Μην αναβάλετε αυτά που θέλετε πραγματικά να κάνετε.

Φόβοι

Είναι αξιοθαύμαστο για έναν άντρα να παραδέχεται τους πραγματικούς του φόβους και αντιστάσεις. Κάθε άντρας κατέχει ένα ανώτατο όριο για ανάπτυξη. Αυτό όμως δεν αποτελεί δικαιολογία για αδράνεια μέσα στην καθημερινή άρνηση των φόβων του. Ένας άντρας που φοβάται είναι πολύ πιο έμπιστος από έναν άλλον που το αρνείται. Σύμφωνα με τον συγγραφέα θα πρέπει να ζούμε κοντά στους φόβους μας έτσι ώστε να γίνουμε φίλοι με αυτούς.

 

Μην αλλάζετε ποτέ τη γνώμη σας για να ευχαριστήσετε μια γυναίκα

Αν μια γυναίκα προτείνει κάτι διαφορετικό, τότε θα πρέπει να παρθεί μια νέα απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα, η τελική απόφαση θα πρέπει να βασίζεται και στην άποψη του άντρα. Αν διαλέξετε να πάτε με τα νερά της γυναίκας σας, ενώ μέσα σας νιώθετε ότι μια διαφορετική απόφαση θα ήταν καλύτερη, μεταφέρετε ότι δεν εμπιστεύεσθε την κρίση σας. Όταν αλλάζετε τη γνώμη σας για να ευχαριστήσετε μια γυναίκα, τότε χάνετε εμπιστοσύνη από το περιβάλλον σας. Οι φίλοι σας καταλαβαίνουν ότι ο λόγος σας δεν έχει μεγαλη ισχύ και θα δυσκολεύονται να σας εμπιστευτούν.

Πως θα σας εμπιστευτούν, όταν δεν πιστεύετε της κρίση σας;

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα παραδεχόμαστε το λάθη που κάνάουμε ή ότι θα εκφράζουμε άσκοπες αντιρρήσεις στο αντίθετο φύλο. Τα λάθη είναι σημαντικά για την εξέλιξη μας.

Απολαύστε τα σχόλια και τις κριτικές των φίλων σας

Ένα από τα πιο πολύτιμα αγαθά της φιλίας είναι να μας εκφράζουν την αλήθεια. Παρ’ όλα αυτά, οι περισσότεροι δεν το εκμεταλλεύονται μιας και προσβάλλονται από τις κριτικές των φίλων τους, πετώντας όλες τις συμβουλές στα σκουπίδια.

(fact: το φαινόμενο είναι τόσο συχνό που ο Robert Green στο βιβλίο «Οι 48 νόμοι της δύναμης» γράφει ότι είναι καλύτερο να κάνουμε εχθρούς μιας και μπορούν να μας λένε πιο εύκολα τις αδυναμίες μας! Για περισσότερα κάνε click εδώ)

Μην ζητάτε την επιβεβαίωση από τους φίλους σας.

Ζητήστε την αλήθεια!

Από την άλλη μεριά, για αυτούς που θέλουν να ενισχύσουν και τον συγγραφέα, μπορείτε να το αγοράσετε ή να το κατεβάσετε πιο φθηνά στο κινητό/ tablet/ pc σας.


Υ.Γ  Για περισσότερα βιβλία κάνε «κλικ» εδώ!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας (1 e-mail τη βδομάδα) και μπες στην παρέα μαζί με άλλους:

132 Συνδρομητές


Τροφή για σκέψη κάθε Κυριακή πρωί!

* indicates required

Όταν ήμουνα 3η λυκείου μετά τις πανελλήνιες πίστευα ότι η έκθεση θα ήταν το τελευταίο γραπτό μου. Μάλλον έκανα λάθος… :P. Αυτό που με γεμίζει σαν άνθρωπο είναι να δημοσιεύω περιεχόμενο με την ευχή να βοηθήσω τους αναγνώστες και να τους προτείνω βιβλία που θα τους συναρπάσουν. Το επάγγελμα μου είναι μηχανικός επιστήμης και τεχνολογίας υλικών και το πιο πρόσφατο (και μοναδικό για την ώρα) paper αφορά σύνθετα μεταλλικά υλικά.