Υπάρχουν βιβλία που τα διαβάζεις μονάχα μια φορά και άλλα που σε “αναγκάζουν” να επιστρέφεις σε αυτά ξανά και ξανά, κάνοντάς όμως την  κάθε φορά μοναδική. Διαβάζοντας τα μαθαίνεις κάθε φορά και κάτι καινούργιο. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει και το βιβλίο ο «Ο Δρόμος του Ανώτερου Άντρα».

Ποιος είναι ο «Ανώτερος Άντρας» ;

Είναι αυτός που συγκλίνει στην περιγραφή του «μάτσο» άνδρα;

Αυτός που φωνάζει δυνατά και ξεκάθαρα;

Αυτός που κάνει τους γύρω του να τον φοβούνται και να νιώθουν κατώτεροι από αυτόν;

Πάμε να δούμε!!

Ελπίζοντας για ένα καλύτερο αύριο

Οι περισσότεροι άντρες πιστεύουν ότι κάποια μέρα όλα θα γίνουν όπως θέλουν οι ίδιοι. Πιστεύουν ότι αν δουλέψουν αρκετά, έπειτα θα μπορούν να ξεκουραστούν, ή πως η γυναίκα τους κάποτε θα καταλάβει τα λεγόμενα τους και θα σταματήσει να γκρινιάζει.

Πόσο συχνά σας έχουν πει φίλοι σας ή ακόμα και εσείς το εξής :

HTML Image as link Qries

«Κάνω κάτι που δεν μου αρέσει και πολύ αυτή την περίοδο, έτσι ώστε κάποια μέρα να κάνω αυτό που πραγματικά θέλω».

Ποιο είναι το λάθος τους, όμως;

Η αλήθεια είναι ότι τίποτα δεν αλλάζει χωρίς την δική μας συμβολή. Σε αυτό το σημείο, η συμβουλή του συγγραφέα είναι να αφιερώνουμε μια ώρα καθημερινά σε αυτό που πραγματικά μας αρέσει, με στόχο να αντιμετωπίσουμε την κωλυσιεργία.

Κάθε λεπτό που περιμένουμε να αλλάξουν τα πράγματα είναι άλλο ένα χαμένο λεπτό. Μην αναβάλετε αυτά που θέλετε πραγματικά να κάνετε.

Φόβοι

Είναι αξιοθαύμαστο για έναν άντρα να παραδέχεται τους πραγματικούς του φόβους και αντιστάσεις. Κάθε άντρας κατέχει ένα ανώτατο όριο για ανάπτυξη. Αυτό όμως δεν αποτελεί δικαιολογία για αδράνεια μέσα στην καθημερινή άρνηση των φόβων του. Ένας άντρας που φοβάται είναι πολύ πιο έμπιστος από έναν άλλον που το αρνείται. Σύμφωνα με τον συγγραφέα θα πρέπει να ζούμε κοντά στους φόβους μας έτσι ώστε να γίνουμε φίλοι με αυτούς.

Μην αλλάζετε ποτέ τη γνώμη σας για να ευχαριστήσετε μια γυναίκα

Αν μια γυναίκα προτείνει κάτι διαφορετικό, τότε θα πρέπει να παρθεί μια νέα απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα, η τελική απόφαση θα πρέπει να βασίζεται και στην άποψη του άντρα. Αν διαλέξετε να πάτε με τα νερά της γυναίκας σας, ενώ μέσα σας νιώθετε ότι μια διαφορετική απόφαση θα ήταν καλύτερη, μεταφέρετε ότι δεν εμπιστεύεσθε την κρίση σας. Όταν αλλάζετε τη γνώμη σας για να ευχαριστήσετε μια γυναίκα, τότε χάνετε εμπιστοσύνη από το περιβάλλον σας. Οι φίλοι σας καταλαβαίνουν ότι ο λόγος σας δεν έχει μεγαλη ισχύ και θα δυσκολεύονται να σας εμπιστευτούν.

Πως θα σας εμπιστευτούν, όταν δεν πιστεύετε της κρίση σας;

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα παραδεχόμαστε το λάθη που κάνάουμε ή ότι θα εκφράζουμε άσκοπες αντιρρήσεις στο αντίθετο φύλο. Τα λάθη είναι σημαντικά για την εξέλιξη μας.

Απολαύστε τα σχόλια και τις κριτικές των φίλων σας

Ένα από τα πιο πολύτιμα αγαθά της φιλίας είναι να μας εκφράζουν την αλήθεια. Παρ’ όλα αυτά, οι περισσότεροι δεν το εκμεταλλεύονται μιας και προσβάλλονται από τις κριτικές των φίλων τους, πετώντας όλες τις συμβουλές στα σκουπίδια.

(fact: το φαινόμενο είναι τόσο συχνό που ο Robert Green στο βιβλίο «Οι 48 νόμοι της δύναμης» γράφει ότι είναι καλύτερο να κάνουμε εχθρούς μιας και μπορούν να μας λένε πιο εύκολα τις αδυναμίες μας! Για περισσότερα κάνε click εδώ)

Μην ζητάτε την επιβεβαίωση από τους φίλους σας.

Ζητήστε την αλήθεια!


Σημείωση

Αγοράζοντας βιβλία μέσω των συνδέσμων του baktoblog, μας βοηθάς στο να συνεχίσουμε να γράφουμε υψηλής ποιότητας κείμενα.


Δωρεάν ebook «Τροφή για σκέψη»: Κατέβασε το σε 3 βήματα