Πως η ανθρώπινη περιέργεια οδηγεί στη γνώση

Πως η ανθρώπινη περιέργεια οδηγεί στη γνώση

Αρθρογράφος: Γιάννης Γεωργιάδης. Διαβάστε το blog του Γιάννη “HEAR ME OUT”  και ακολουθήστε τον στο Facebook και Twitter


Έχετε κοιτάξει ποτέ το βραδινό ουρανό κι έχετε αναρωτηθεί τι υπάρχει εκεί έξω; Τότε έχετε πάρει έστω μία μικρή γεύση της αστείρευτης δύναμης που έχει η ανθρώπινη περιέργεια. Η καινούρια γνώση είναι κάτι πολύτιμο και συναρπαστικό για κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, αλλά και για την ανθρωπότητα συνολικά.

Από τους ανθρώπους των σπηλαίων

Από την απαρχή του πολιτισμού και της νοημοσύνης όπως την ξέρουμε σήμερα, οι άνθρωποι αναζητούν κι εξερευνούν κυνηγώντας περισσότερη και βαθύτερη γνώση, τόσο για τους εαυτούς τους όσο και για το μυστηριώδη και πολύπλοκο κόσμο γύρω τους. Στην αρχή, η αναζήτηση αυτή ήταν φυσικά πολύ πρωτόγονη και βασιζόταν αποκλειστικά στις αισθήσεις και τις εμπειρίες των προγόνων μας. Ακόμη και μόνο με αυτά τα μέσα, ο άνθρωπος ανακάλυψε πώς να δημιουργεί και να χρησιμοποιεί τη φωτιά, επινόησε τον τροχό και σταδιακά εξαπλώθηκε όπου μπορούσε στον πλανήτη, επεκτείνοντας διαρκώς τα όρια, του τότε γνωστού κόσμου για την ανθρωπότητα.

Sorry! This part of content is hidden behind this box because it requires a higher contribution level ($1) at Patreon. Why not take this chance to increase your contribution?
Είμαι ο Γιάννης και απολαμβάνω απίστευτα να γράφω στον ελεύθερο μου χρόνο για σημαντικά θέματα που με απασχολούν και συνήθως με αγγίζουν προσωπικά, τα οποία αξίζουν λίγη περισσότερη σκέψη από ότι συνηθίζουμε να τους αφιερώνουμε. Μπορείτε να με βρείτε στο facebook αλλά και να διαβάσετε περισσότερα άρθρα μου, στα αγγλικά, στο προσωπικό μου blog (hearmeout103.wordpress.com). Θα ήθελα πολύ να μαθαίνω τις σκέψεις/απόψεις σας πάνω στα θέματα που θίγω, οπότε μην διστάσετε να τις εκφράσετε στα σχόλια ή να επικοινωνήσετε μαζί μου!