Μια ιστορία

Την προηγούμενη εβδομάδα άκουγα ένα βιβλίο του Seth Godin και μου κέντρισε το ενδιαφέρον μια ιστορία. Ο ίδιος ήταν διακοπές, η ώρα είχε πάει 4 τα ξημερώματα και δεν τον έπαιρνε ο ύπνος, οπότε κατέβηκε στο σαλόνι του ξενοδοχείου με το laptop του για να διαβάσει τα mails του. Κάποια στιγμή πέρασαν δύο γυναίκες, λίγο μεθυσμένες. Η μια από αυτές είπε στη φίλη της :

 «Δες εδώ, αντί να διασκεδάσει αυτές τις μέρες που έχει διακοπές, είναι στον υπολογιστή τέτοια ώρα!».

Παρακάτω ο ίδιος σχολιάζει πως απολάμβανε να έρχεται σε επικοινωνία με τους πελάτες του, ανεξαρτήτως ώρας και μέρας, είτε βρίσκεται σε περίοδο διακοπών είτε όχι.

Παρόλο αυτά, μπορεί η παραπάνω ιστορία να είναι ένα τυχαίο γεγονός.

Προσμένοντας το καλοκαίρι

Στη συνέχεια, μου ήρθαν στο μυαλό όλες οι φωτογραφίες και τα εικονικά ρολόγια αντίστροφης μέτρησης για να έρθει το καλοκαίρι. Όσο πλησιάζουμε στην καλοκαιρινή περίοδο τα σημαντικότερα πράγματα είναι πως θα βγούμε στην παραλία και ποιος είναι ο «top» προορισμός για φέτος το καλοκαίρι, με απαραίτητη και αναγκαία συνθήκη να περάσουμε καλά. Χτίζοντας όλο το χειμώνα τις προσδοκίες για το πώς μπορεί να είναι το μέρος που θα επισκεφτείτε, ενισχύοντας το με εικόνες και σκέψεις, χάνοντας τις στιγμές που συμβαίνουν εκείνη τη στιγμή στη ζωή σας. Χάνοντας το τώρα.

Μια πιθανή παρεξήγηση

Προφανώς και το καλοκαίρι είναι ιδανικό για να δείτε καινούρια μέρη και να περάσετε τέλεια με όποιον τρόπο εσείς επιλέξετε, αλλά δεν αποτελεί διέξοδο για την «βαρετή» για πολλούς χειμωνιάτικη καθημερινότητα.

Μια μονότονη βδομάδα τον Φεβρουάριο μετατρέπεται σχετικά εύκολα σε μια ανούσια βδομάδα διακοπών. Το σκεπτικό είναι το ίδιο. Ο άνθρωπος είναι ο ίδιος.

HTML Image as link Qries
Τι θα γινόταν αν…

Ουσιαστικά μια μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων δίνει 10 ή 11 μήνες δουλειάς και πίεσης για έναν ή το πολύ 2 μήνες διακοπών

Η ερώτηση μου είναι η εξής : Τι θα γινόταν αν μπορούσαμε κυριολεκτικά να αντιστρέψουμε το παραπάνω σκεπτικό;

Η μάνα μου λέει :

«Το σπίτι μου είναι το βασίλειο μου, το εξοχικό μου. Το φτιάχνω με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε ότι και να κάνω, να νιώθω ότι είμαι διακοπές, χειμώνα-καλοκαίρι»

Τι θα γινόταν αν φτιάχναμε το περιβάλλον μας με τέτοιο τρόπο ώστε να κάνουμε συνέχεια διακοπές;

Είτε όταν δουλεύουμε είτε όταν χαλαρώνουμε;

Θα θέλαμε τόσο απελπισμένα τη μια βδομάδα / 1 μήνα των «διακοπών» ;

Αφήστε ένα σχόλιο από κάτω για το πώς βλέπετε εσείς τις καλοκαιρινές διακοπές.


Σημείωση

Αγοράζοντας βιβλία μέσω των συνδέσμων του baktoblog, μας βοηθάς στο να συνεχίσουμε να γράφουμε υψηλής ποιότητας κείμενα.


Δωρεάν ebook «Τροφή για σκέψη»: Κατέβασε το σε 3 βήματα


1 COMMENT

Comments are closed.