Τα σημάδια που αγνοούμε

Τα σημάδια που αγνοούμε

Ακόμα και αν το όραμα κάποιου είναι να ανακαλύπτει μέρα με τη μέρα ποιος είναι ο σκοπός της ύπαρξης του, δεν παύει παρόλο αυτά να είναι ένα όραμα. Μέσα σε αυτό τον ευρύτερο σκοπό είναι και η εξέλιξη των σχέσεων μας. Σε προηγούμενο άρθρο, παρουσιάζεται πολύ σύντομα η άποψη ότι είμαστε ο μέσος όρος των 6 ανθρώπων που μας περιβάλλουν. Με την πάροδο της καθημερινότητας δυστυχώς τείνουμε να ξεχνάμε πόσο μεγάλη είναι η επιρροή που ασκούν σε εμάς. Επιπροσθέτως , ξεχνάμε την σημασία, του να είμαστε επιλεκτικοί με τους ανθρώπους που επιτρέπουμε  να διεισδύσουν στην καθημερινότητά μας και κατ ’επέκταση στην ζωή μας.

Σημαντικό χαρακτηριστικό για να βαδίσει κανείς προς το όραμα αυτό, είναι να αναγνωρίζει τα “ σημάδια ”. Τι είναι όμως τα σημάδια αυτά; Δεν είναι παρά μικρά ή μεγαλύτερα γεγονότα , τα οποία μας “κρούουν τον κώδωνα”  για αυτόν που έχουμε απέναντι μας.

Πολλές φορές όμως αγνοούμε την προειδοποίηση του κουδουνιού που χτυπάει ηχηρά.

Sorry! This part of content is hidden behind this box because it requires a higher contribution level ($1) at Patreon. Why not take this chance to increase your contribution?
Όταν ήμουνα 3η λυκείου μετά τις πανελλήνιες πίστευα ότι η έκθεση θα ήταν το τελευταίο γραπτό μου. Μάλλον έκανα λάθος… :P. Αυτό που με γεμίζει σαν άνθρωπο είναι να δημοσιεύω περιεχόμενο με την ευχή να βοηθήσω τους αναγνώστες και να τους προτείνω βιβλία που θα τους συναρπάσουν. Το επάγγελμα μου είναι μηχανικός επιστήμης και τεχνολογίας υλικών και το πιο πρόσφατο (και μοναδικό για την ώρα) paper αφορά σύνθετα μεταλλικά υλικά.

2 COMMENTS

  1. Νομίζω ότι όλοι λίγο πολύ έχουμε στη ζωή μας ανθρώπους που μας κάνουν περισσότερο καλό παρά κακό. Μπορεί να συνεχίζουμε να τους κρατάμε (ή να τους επιτρέπουμε να βρίσκονται) κοντά μας είτε γιατί δεν καταλαβαίνουμε την αρνητική επίδραση που έχουν πάνω μας, είτε επειδή τους έχουμε συνηθίσει και δεν θέλουμε να προκαλέσουμε ένα ρήγμα (φαινομενικά) από το πουθενά. Αυτό που ίσως κάνει αυτό το άρθρο τόσο δημοφιλές, είναι ότι αυτού του είδος το πρόβλημα το βλέπουμε πολύ πιο ξεκάθαρα και ορθολογικά στους άλλους παρά στους εαυτούς μας, έτσι ίσως οι αναγνώστες θέλουμε να το μοιραστούμε με γνωστούς και φίλους μας είτε για να εκφράσουμε με ξεκάθαρα λόγια κάτι που εμείς δεν μπορούμε να εξηγήσουμε ούτε στον εαυτό μας, είτε για να τους ανοίξουμε τα μάτια αν ξέρουμε ότι αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα.

    • «Μπορεί να συνεχίζουμε να τους κρατάμε (ή να τους επιτρέπουμε να βρίσκονται) κοντά μας είτε γιατί δεν καταλαβαίνουμε την αρνητική επίδραση που έχουν πάνω μας, είτε επειδή τους έχουμε συνηθίσει» Yannis Freddy

      Αν από τη στιγμή που γεννηθείς ακούς έναν ενοχλητικό ήχο όλη μέρα, ακόμα και όταν κοιμάσαι, καταλαβαίνεις ότι τελικά σε ενοχλούσε ο ήχος μόνο όταν σταμάτησε. Είσαι σίγουρος ότι δεν καταλαβαίνεις την αρνητική επίδραση; Είσαι σίγουρος ότι το έχεις συνηθίσει;

Comments are closed.