Είναι ωραίο να λέμε στους εαυτούς μας και στους γύρω μας ότι πρέπει να έχουμε μεγάλες ιδέες. Πέρα από συζητήσεις και βλέποντας τα social media, το quote «dream big» συμβάλλει πιο πολύ στην στιγμιαία χαρά πάρα στην υλοποίηση του περιεχομένου.

Ποια είναι λοιπόν τα κριτήρια για να φέρουμε στη ζωή τις ιδέες μας;

Η ομάδα της Google που έχει αναλάβει την κατασκευή αυτοκινήτων που οδηγούν μόνα τους, δημιούργησε ένα διάγραμμα το οποίο βασίζεται σε τρία κριτήρια, το οποίο είναι υπεύθυνο για την υλοποίηση της ιδέας ή την απόρριψη της.

Σχετικό Βιβλίο: How Google Works

Πρώτον, η ιδέα θα πρέπει να επιφέρει μια μεγάλη πρόκληση ή ευκαιρία για την ομάδα και το τελικό αποτέλεσμα να επηρεάσει εκατομμύρια ανθρώπους. Για αυτούς που βιάζονται να απογοητεύουν, θέλω να τονίσω ότι πρόκειται για εταιρεία, οπότε τα νούμερα θα πρέπει να είναι αντίστοιχα των πελατών της.

Ο Seth Godin στο βιβλίο του Tribes, γράφει για έναν φίλο του, ο οποίος είχε γράψει ένα βιβλίο και ήθελε να το εκδώσει, αλλά δεν ήξερε τι στρατηγική να ακολουθήσει. Ο Seth Godin του είπε «Πούλησε το, μόνο σε έναν κοντινό σου άνθρωπο. Όταν πάρει το βιβλίο στα χέρια του θα του αρέσει; Θα το προτείνει σε δέκα φίλους του; Θα σου κάνει εποικοδομητική κριτική πάνω σε μέρη του βιβλίου σου;»Καταλαβαίνουμε ότι και οι δύο ιστορίες εμπεριέχουν ένα ποσοστό αλήθειας. Συγνώμη αν το «χαλάω» για κάποιους που ψάχνουν τη μια και μοναδική λύση. 😛

Σχετικό άρθρο: Ιδέα : H τελική εικόνα ενός πάζλ πολλών κομματιών

HTML Image as link Qries

Δεύτερον, η ιδέα θα πρέπει να είναι μια διαφορετική λύση για ένα πρόβλημα του καταναλωτή. Συγκεκριμένα στο βιβλίο «How Google Works» τονίζεται ότι περισσότερο ενδιαφέρον έχει να ξαναρχίσουν κάτι από την αρχή παρά να βελτιώσουν κάτι που ήδη δουλεύει.

Ένα κλασικό παράδειγμα είναι το Facebook όπου το κύριο συστατικό που το διαφοροποίησε με τα υπόλοιπα κοινωνικά websites ήταν η πολιτική που είχαν εφαρμόσει για τον τρόπο που μπορεί κάποιος να γίνει φίλος/ φίλη σου. Έδωσαν μια διαφορετική λύση, στήνοντας ένα site κοινωνικής δικτύωσης από την αρχή.

Τρίτον, η ιδέα θα πρέπει να είναι υλοποιήσιμη στο όχι-πολύ-μακρινό μέλλον. Μια ιδέα που έχουμε αλλά εκτιμούμε ότι θα μπορεί να γίνει σε 200 χρόνια από τώρα, ας την καταγράψουμε και ας αρχίσουμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτήν, ελπίζοντας ότι κάνουμε λάθος για το χρόνο που απαιτείται για να τη φέρουμε στη ζωή.

Ποια είναι τα δικά σας κριτήρια για μια ιδέα;

Γράψτε σχόλιο από κάτω


Σημείωση

Αγοράζοντας βιβλία μέσω των συνδέσμων του baktoblog, μας βοηθάς στο να συνεχίσουμε να γράφουμε υψηλής ποιότητας κείμενα.


Δωρεάν ebook «Τροφή για σκέψη»: Κατέβασε το σε 3 βήματα