Τι έχεις; “Τίποτα” .Πόσες φορές ένας άντρας έχει ακούσει αυτή τη φράση; Ένα εκατομμύριο;

Λέω λίγες 😛

Παρακάτω ακολουθεί ένα αφιέρωμα σε ένα από τα καλύτερα βιβλία συμβουλών για τους άντρες. Αν μας το δίδασκαν στο σχολείο ίσως να ακουγόταν λιγότερο αυτή η φράση…

Τι σημαίνει στην πραγματικότητα η φράση αυτή;

O Deivid Deida στο βιβλίο «The Way of The Superior Man» παρομοιάζει τις συναισθηματικές καταστάσεις της γυναίκας με ωκεανό και την επιθυμία του άντρα να βάλει λογική στο συναισθηματικό κόσμο της γυναίκας του, με την απόπειρα κατασκευής τοίχων σε αυτόν τον ωκεανό. Κανείς, όμως,δεν μπορεί να βάλει σε κουτάκια τη θάλασσα.

Είναι στη φύση της γυναίκας να «τεστάρει»

Στο βιβλίο ο συγγραφέας τονίζει πως κάθε στιγμή της ζωής μας είναι είτε μια δοκιμασία (ένα τεστ) ή μια γιορτή ( πανηγυρισμός). Το ίδιο ισχύει για τη σχέση ανάμεσα στα δύο φύλα. Μάλιστα, διατυπώνει ότι η μεγαλύτερη απόλαυση για μια γυναίκα είναι να μπορεί να του μεταβάλλει τη συναισθηματική κατάσταση. Να μην μπορεί να σε παρασύρει στην αρνητική συναισθηματική της κατάσταση, να μην μπορεί να σε μεταπείσει ενώ γνωρίζει ότι βαθιά μέσα σου διαφωνείς. Θέλει να νιώσει ότι η χαρά και η ευτυχία του άντρα δεν εξαρτάται από το δικό την δικιά της αντίδραση, αλλά πηγάζει από μέσα του.

Για αυτό το λόγο οι γυναίκες «τεστάρουν» τους άντρες και θα συνεχίσουν να το κάνουν μέχρι να δουν ότι ή θα συνεχίσει να είναι μαζί σου ή να τελειώσει οποιαδήποτε σχέση.

HTML Image as link Qries

Τι έχεις; Τίποτα

Οι γυναίκες όταν εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους  για μια κατάσταση είναι διότι δεν έχουν λάβει αρκετή αγάπη. Οι άντρες λαμβάνουν επιβεβαίωση από το σεξ ενώ οι γυναίκες λαμβάνουν επιβεβαίωση από την προσοχή και την αγάπη. Πολύ σπάνια θέλουν μια λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκείνη τη στιγμή, αυτό που θέλουν πραγματικά είναι αγάπη.

Αν δοκιμάσετε να ρίξετε μια τρελόμπαλα από αυτές που παίζαμε όταν ήμασταν μικροί σε ένα δωμάτιο με δύναμη τότε θα αρχίσει να αναπηδά στους τοίχους σαν τρελό. Σαν παρατηρητής ξέρετε από πού έφυγε το μπαλάκι και παρακολουθείτε πως χτυπάει από τοίχο σε τοίχο. Φανταστείτε τώρα κάποιος φίλος σας να ρίχνει το μπαλάκι και εσείς να μπαίνετε στο δωμάτιο μετά την πρώτη κρούση στον τοίχο. Βλέπετε να χτυπάει στους τοίχους αλλά δεν ξέρετε με σιγουριά ποιος ήταν ο προηγούμενος τοίχος, με πόση δύναμη πέταξε ο φίλος σας το μπαλάκι και ποια ήταν η αρχική του θέση. Φυσικά, μπορείτε να μαζέψετε πληροφορίες και να μάθετε.

Σχετικό άρθρο: Ποιος είναι ο «Ανώτερος Άντρας» ;

Πολλές φορές, οι συναισθηματικές εκρήξεις είναι σαν την πορεία της τρελόμπαλας. Δεν αποτελούν την αιτία αλλά το αποτέλεσμα από την αρχική δύναμη και την πρώτη κρούση.

Το θέμα είναι να το αξίζει

Ο Deida συνεχίζει λέγοντας πως αν παρ’όλη τη συναισθηματική δοτικότητα και την ακεραιότητα χαρακτήρα,  ο άντρας βλέπει ότι η γυναίκα συνεχίζει να βυθίζεται στην ατέρμονη στενοχώρια και δεν μπορεί να κάνει κάτι, τότε καλύτερο θα ήταν να την αφήσει. Και οι δυο μπορούν να βρουν άλλους ανθρώπους που θα είναι καλύτερα μαζί.

Σχετικό YouTube video “Πως να κάνεις αυτό που “γουστάρεις”, ακόμα και αν έχεις υποχρεώσεις;”


Σημείωση

Αγοράζοντας βιβλία μέσω των συνδέσμων του baktoblog, μας βοηθάς στο να συνεχίσουμε να γράφουμε υψηλής ποιότητας κείμενα.


Δωρεάν ebook «Τροφή για σκέψη»: Κατέβασε το σε 3 βήματα