Αφήνοντας πίσω περιττές εισαγωγές, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια λίστα από κάποια από τα πράγματα που έμαθα από τον αδερφό μου.

1.Αξίζεις πράγματα.

Αυτό που αξίζεις ορίζεται αποκλειστικά από  εσένα. Αν κάνεις πράγματα που σε φέρνουν πιο κοντά στην επιτυχία θα επιτύχεις. Όσο καλύτερα καταλαβαίνεις ότι οι δυνατότητές σου είναι ατελείωτες, τόσο καλύτερη θα γίνεται η ζωή σου.

2.Ηρεμία υπό πίεση.

Σε μια περίοδο  έντονης πίεσης ψυχολογικής ή σωματικής, “γύρισε πίσω” στην συνείδησή σου χωρίς να δίνεις σημασία στην άχρηστη ροή σκέψεων που δεν θα σε βοηθήσει με κανέναν τρόπο. Το μόνο που μπορεί  να επιτευχθεί ακολουθώντας αυτό το μονοπάτι  είναι να παρατείνεται ένα αίσθημα μιζέριας και οκνηρίας.

3.Ο εθισμός είναι απλά μια συνήθεια.

Αν σέβεσαι την πραγματικότητα και συνειδητοποιήσεις πως μια συνήθειά σου έχει μετατραπεί σε καταστροφικό εθισμό,τότε υπάρχει πιθανότητα να ξεφύγεις από αυτό με την συνειδητότητα ως όπλο σου.
Βρες μια καλύτερη συνήθεια για να αντικαταστήσεις τον εθισμό σου.

4.Πρέπει να αποστασιοποιηθείς  από τo Social Conditioning

Τι εννοώ,όμως, με τον όρο Social Conditioning; Πρόκειται για τις κοινωνικές συνθήκες που μας περιβάλλουν και μας επηρεάζουν. Παρατηρείται κυρίως στις διαφημίσεις όπου προσπαθούν να σε πείσουν ότι χρειάζεσαι κάτι. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος άνθησης του κλάδου του  marketing. To social conditioning μπορεί να γίνει επιβλαβές όταν δεν έχει κάτι θετικό να σου προσφέρει. Γι’ αυτό, άσε μόνο συγκεκριμένα άτομα να σε επηρεάσουν και όχι τους ασυνείδητους ανθρώπους.

5.Μην σε νοιάζει

Όταν παίρνεις ρίσκα ή κάνεις κάτι ξεχωριστό όλοι θα σε κρίνουν, λόγω της συνήθειας των ανθρώπων να αντιδρούν σε οτιδήποτε μη γνώριμο προς αυτούς. Γενικά, σημασία έχει η κριτική μόνο όταν δίνει προοπτική και λύνει προβλήματα. Διαφορετικά,δε σημαίνει απολύτως τίποτα για αυτόν που τη δέχεται.

6.Μάθε

Άνοιξε ένα βιβλίο και άρχισε να μαθαίνεις. Δεν θα σε βλάψει με κανέναν τρόπο. Όλο και περισσότεροι επιτυχημένοι άνθρωποι γράφουν βιβλία για την εμπειρία τους, για τον τρόπο ανέλιξής τους, δείχνοντάς σου όχι μονάχα τα λάθη τους αλλά και τι έκαναν σωστά.

HTML Image as link Qries
7.Βρες κάποιον που όντως ξέρει

Σήμερα, όλοι ξέρουν. Και γι’ αυτό όλοι αποτυγχάνουν. Καλό είναι λοιπόν να παραδεχθείς ότι εσύ τουλάχιστον δε γνωρίζεις  τα πάντα για τον τομέα σου και βρίσκοντας  κάποιον που είναι κάτοχος αυτής της εξειδικευμένης έστω γνώσης, άρχιζε να μαθαίνεις.

8.Οι καταστάσεις δεν είναι τόσο άσχημες όσο τις αντιλαμβάνεται ο νους μας

“Τα πράγματα είναι άσχημα και μισώ τα πάντα” . Κάπως, έτσι, αντιλαμβανόταν την πραγματικότητα το (δικό μου τουλάχιστον) μυαλό. Επιπλέον, το να σταματήσεις να ταυτίζεσαι με το μυαλό σου. Θα σε κάνει σίγουρα πιο χαρούμενο και ήρεμο.

9.Να προτιμάς πάντα την ειλικρίνεια

Μη λες ποτέ ψέματα (ειδικά σε μια σχέση).Αν αρχίζεις και λες ψέματα ή κρύβεις την αλήθεια, η εμπιστοσύνη που έχουν σε σένα σταδιακά θα εκλείψει. Όλες οι σχέσεις σου αργά ή γρήγορα θα σε οδηγήσουν σε αδιέξοδο.

10.Μην δείχνεις ποτέ κάτι ψεύτικο για “status”

Για να καταλάβεις τι εννοώ απλά μπες στο facebook (που έχεις ανοιχτό από δίπλα) και παρατήρησε τους ρόλους που προσπαθεί να παίξει ο καθένας μόνο και μόνο για τα  likes κτλ… Και εδώ τίθεται ένα άλλο ερώτημα “και γιατί να μη το κάνω”;
Γιατί δημιουργείς ένα κενό μεταξύ του ανθρώπου που είσαι με αυτόν που επιθυμείς να είσαι ή με αυτόν που θέλεις να δείχνεις ότι είσαι.

Ελπίζω να βοηθηθήκατε όσο κι εγώ.


Υ.Γ Δες μερικά από τα καλύτερα βιβλία εδώ.


Σημείωση

Αγοράζοντας βιβλία μέσω των συνδέσμων του baktoblog, μας βοηθάς στο να συνεχίσουμε να γράφουμε υψηλής ποιότητας κείμενα.


Δωρεάν ebook «Τροφή για σκέψη»: Κατέβασε το σε 3 βήματα