Το μυστικό των επιτυχημένων σχέσεων

Το μυστικό των επιτυχημένων σχέσεων
0 Shares

Ποιο είναι το μυστικό για να ανακαλύψεις έναν αληθινό φίλο ή σύντροφο; Το μυστικό των επιτυχημένων σχέσεων;

Με τον όρο «αληθινός»,  απευθύνομαι κυρίως σε μια σχέση ελεύθερη από χειραγώγηση και εγωιστικές συμπεριφορές.

Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι να κινηθούμε προς τη σκέψη της προσφοράς. Μοιράσου τις σκέψεις σου και κατ’ επέκταση προσέφερε τον ίδιο σου τον εαυτό.

 Είμαι σίγουρος πως έχετε ακούσει την  παραπάνω φράση χιλιάδες φορές τόσο σε διάφορα videos όσο και σε αναρτήσεις blog όμως..όμως  αποτύχατε στο να το κάνετε πράξη..

Πρώτα απ’ όλα η αποτυχία είναι απαραίτητη! Ναι σωστά είδατε! ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!Αποτυχία σημαίνει αρχικά ότι ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ να προσεγγίσετε τον εαυτό σας από μια διαφορετική πλευρά.

Λέγοντας σας αυτό, η φράση «Απέτυχα» είναι πιο πιθανό να αποκατασταθεί από την φράση «Είμαι ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο μου» γιατί προσπαθήσατε να βρείτε λύσεις εκ των έσω. Αν συνεχώς ψάχνετε έξω από εσάς, τότε σας προσκαλώ να αναζητήσετε πρώτα τον εαυτό σας. Πώς να το κάνετε όμως αυτό στην πραγματικότητα;

Ένα σπουδαίο βιβλίο

Η πρώτη προσέγγιση  είναι να ανακαλύψετε τις αξίες σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι συνηθίζουν να λένε πως έχουν αξίες όμως αν τους προκαλέσεις να σας τις απλοποιήσουν και να σας δώσουν μια απλή απάντηση για την πρώτη τους αξία, δεν μπορούν να σας απαντήσουν. Υπάρχουν πολλά εξαιρετικά βιβλία πάνω σε αυτό το θέμα και θα σας πρότεινα να διαβάσετε το « Ξυπνήστε το Γίγαντα μέσα σας» . O Anthony Robbins θα είναι ο βοηθός σας όμως παράλληλα ο οδηγός σας για διάφορα κρίσιμα θέματα δίνοντάς σας τα απαραίτητα εκείνα εργαλεία για να εξερευνήσετε και να τροποποιήσετε το σύστημα αξιών σας. Το να εξερευνεί κανείς τις αξίες κάποιου άλλου είναι σημαντικό για αυτούς που αποζητούν την ικανοποίηση και την επίγνωση μέσα από τις σχέσεις τους.

Βλέποντας την καθημερινότητα πιο «καθαρά»

Η δεύτερη προσέγγιση είναι και η αγαπημένη μου. Διαλογισμός. Κατά την διάρκεια ενός γρήγορου ρυθμού ζωής στον οποίο οι περισσότεροι συμμετέχουμε, είναι απαραίτητο να επενδύσουμε λίγο χρόνο στον εαυτό μας, στο να ακούσουμε τις σκέψεις μας, να ανακαλύψουμε την αναπνοή μας και να δούμε τα πράγματα λίγο πιο καθαρά μέσα από άσκηση και υπομονή. Kάνοντας  διαλογισμό μπορείτε να αποτραβηχτείτε για λίγο από την κατάσταση να πάρετε απόσταση από αυτήν και εν τέλει να καταφέρετε ακόμη και  να την δείτε  με το ψύχραιμο μάτι ενός τρίτου προσώπου.

Ένα απλό μυστικό : Δώστε το 100% του εαυτού σας

Ζούμε σε ένα κόσμο όπου « Η εμπιστοσύνη πρέπει να κερδηθεί». Υποσυνείδητα ή συνειδητά είμαστε καχύποπτοι απέναντι στους άλλους. Δεν εκφράζουμε το 100% του εαυτού μας καθώς φοβόμαστε μήπως πληγωθούμε. Ακριβώς όπως την προηγούμενη φορά που ανοίξαμε την καρδιά μας σε κάποιον που κέρδισε την εμπιστοσύνη μας και έπειτα μας πρόδωσε. Η πρώτη αντίδραση των περισσότερων ανθρώπων γύρω μας είναι αυτή της καχυποψίας. Αντιμετωπιζόμαστε καχύποπτα και εμείς με την σειρά μας τείνουμε να αμφιβάλλουμε για όλους. Θέλοντας να αποφύγουμε τον πόνο της επικείμενης προδοσίας, καταλήγουμε να χτίζουμε τείχη εσωκλείοντας  σε αυτά μυαλό και σώμα από τον κόσμο με την ελπίδα ότι θα βρούμε  έναν πραγματικό φίλο ή σύντροφο.

Πως, όμως, θα αποκομίσετε αξέχαστες εμπειρίες με φίλους που σας ενδιαφέρουν, όταν εσείς οι ίδιοι  δεν είστε διατεθειμένοι να αποκαλύψετε μονάχα ένα πολύ μικρό μέρος από αυτό που  πραγματικά είστε;

Θα πρέπει να μειώσετε τον εσωτερικό  διάλογο που για χρόνια χτίζατε και να ανοιχτείτε προς τον κόσμο δείχνοντας τις αδυναμίες σας, τα τρωτά σας σημεία. Κανένας άντρας ή γυναίκα δεν θα μπορέσει να βασιστεί σε εσάς αν δε δείξετε τους φόβους σας.

Όπως βλέπετε, υπάρχουν παραπάνω από ένα μυστικό για τις επιτυχημένες σχέσεις. Εμείς μόλις καλύψαμε ένα μικρό ποσοστό από αυτά. Όλα ξεκινούν από την σχέση που έχετε αρχικά με τον ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ.

Σχετικό άρθρο: Βάζοντας όρια στις σχέσεις μας με τους άλλους…

 


Τροφή για σκέψη κάθε Κυριακή πρωί!

* indicates required

Όταν ήμουνα 3η λυκείου μετά τις πανελλήνιες πίστευα ότι η έκθεση θα ήταν το τελευταίο γραπτό μου. Μάλλον έκανα λάθος… :P. Αυτό που με γεμίζει σαν άνθρωπο είναι να δημοσιεύω περιεχόμενο με την ευχή να βοηθήσω τους αναγνώστες και να τους προτείνω βιβλία που θα τους συναρπάσουν. Το επάγγελμα μου είναι μηχανικός επιστήμης και τεχνολογίας υλικών και το πιο πρόσφατο (και μοναδικό για την ώρα) paper αφορά σύνθετα μεταλλικά υλικά.